Πολιτική

Κωνσταντοπούλου για υποκλοπές: Επιχειρείται να συγκαλυφθεί η κακουργηματική δραστηριότητα

Κωνσταντοπούλου για υποκλοπές: Επιχειρείται να συγκαλυφθεί η κακουργηματική δραστηριότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κωνσταντοπούλου για υποκλοπές: Επιχειρείται να συγκαλυφθεί η κακουργηματική δραστηριότητα σε βάρος του πολιτεύματος

«Υπάρχει συμμετοχή της δικαστικής λειτουργίας και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε επιχείρηση συγκάλυψης κακουργημάτων»

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πέφτουν τα φώτα στην υπόθεση των υποκλοπών, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

«Ετοιμαζόμαστε για τη συνεδρίαση, είναι πολύ σημαντικό ότι υποχρεώθηκε η κυβέρνηση, με τις πρωτοβουλίες που πήραμε και με την πίεση που ασκήσαμε, να συγκαλέσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και για το επίσης σκανδαλώδες ανακοινωθέν της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, της ίδιας της εισαγγελέως, που να μην ξεχνάμε ότι διορίστηκε πέρυσι από την κυβέρνηση, με το οποίο επιχειρείται να συγκαλυφθεί η κακουργηματική δραστηριότητα σε βάρος του πολιτεύματος, σε βάρος πολιτικού αρχηγού, σε βάρος υπουργών, του αρχηγού του στρατού και άλλων επιτελών του κράτους και να ειπωθεί προς την κοινή γνώμη ότι όλα είναι καλώς καμωμένα», λέει, μιλώντας στο MEGA, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ζητάμε να διαβιβαστεί το πόρισμα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και ζητάμε επίσης να διαβιβαστούν και όλα τα στοιχεία της δικογραφίας. Πόρισμα ακούμε, πόρισμα δεν έχουμε δει, αλλά εμένα δε μου χρειάζεται να δω κάποιο πόρισμα για να σας πω μετά απολύτου βεβαιότητας ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει παραβιάσει τα καθήκοντά της. Δεν εξέτασε κανέναν ουσιώδη μάρτυρα όπως οι παρακολουθούμενοι στόχοι. Δεν εξετάστηκε ο κ. Ανδρουλάκης, δεν εξετάστηκε ο κ. Χατζηδάκης. Ήταν μια πολύ δυσάρεστη στιγμή για τη Δημοκρατία, διότι ένας άνθρωπος, εν ενεργεία υπουργός, είχε ζαρώσει στα υπουργικά έδρανα, δε μου απαντούσε γιατί δεν έχει ζητήσει ο ίδιος αντίγραφα της δικογραφίας και φαινόταν να προσεύχεται ότι με κάποιον τρόπο μέσα από τη διαδικασία της Βουλής, χωρίς να χρειαστεί να ‘σπάσει αυγά’ στην σχέση του με τον πρωθυπουργό, θα μπορέσει να μάθει περισσότερα. Ήταν ένας έμφοβος υπουργός. Εγώ είμαι πάρα πολύ ανήσυχη και το λέω ξεκάθαρα, όταν βλέπω έναν έντρομο υπουργό που διαχειρίζεται τα πιο κομβικά και καίρια ζητήματα, και αν αυτό το κάνει υπό τον φόβο ότι έχουν στοιχεία για εκείνον, χρησιμοποιούν το περιχεόμενο των συνομιλίων του.

»Δεν μπορεί να εμφανίζεται εισαγγελέας και μάλιστα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, λυπάμαι πάρα πολύ για την κα Αδειλίνη είναι ντροπή αυτό το οποίο έκανε, να προσπαθεί να δώσει δημόσιες διαβεβαιώσεις ότι ενώ παρακολουθούνταν τέτοιοι στόχοι, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, όλα είναι μια χαρά, η ΕΥΠ δεν παρανόμησε, η εισαγγελέας της ΕΥΠ που υπέγραφε για να παρακολουθείται υποψήφιος τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εν ενεργεία υπουργοί, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων δεν παρέβει λέει τα καθήκοντά της. Εγώ θεωρώ τοι υπάρχει θέμα τεράστιο συγκάλυψης και συμμετοχής της δικαστικής λειτουργίας, της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, στη συγκάλυψη. Δεν πρέπει να έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη σε κανέναν διότι δυστυχώς και παραδικαστική λειτουργία υπάρχει και σκάνδαλα στο πλαίσιο της δικαστικής λειτουργίας υπάρχουν και επίορκοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί υπάρχουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments