Πολιτική

Ο Τζιτζικώστας θα είναι ο νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

Ο Τζιτζικώστας θα είναι ο νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

«Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει εκλεγεί τρεις φορές με ποσοστά άνω του 50%» αιτιολόγησε την επιλογή η κυβέρνηση.

Τον Απόστολο Τζιτζικώστα προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του Επιτρόπου της Ελλάαδς στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα προτείνει τον Απόστολο Τζιτζικώστα για τη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τον Απόστολο Τζιτζικώστα ως πρόσωπο με εμπειρία σε θεσμικούς ρόλους τόσο στην Ελλάδα όσο στο εξωτερικό καθώς το 2020 εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Ο πρωθυπουργός έχει ενημερώσει ήδη σχετικά την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι ένα πρόσωπο με εμπειρία σε θεσμικούς ρόλους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, όπου το 2020 εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Ταυτόχρονα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας άνθρωπος που έχει εκλεγεί τρεις φορές με ποσοστά άνω του 50%.

Η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα είναι μία επιλογή με πολιτικά χαρακτηριστικά, η οποία αναδεικνύει τη σημασία της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας περιοχή με στρατηγική θέση, διασυνδεσιμότητα και γεωπολιτική σημασία τόσο για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη όσο και ως βορειοανατολικό άκρο της Μεσογείου.

Ευχές από τον Μαργαρίτη Σχοινά

Επισημαίνεται ότι μέσω ανάρτησης στα social media ο απερχόμενος Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς εξέφρασε τις ευχαριστίες του ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο απερχόμενος Έλληνας Επίτροπος και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ δήλωσε υπερήφανος για όσα πέτυχε κατά τη θητεία του.

«Ευγνώμων στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο Φον ντερ Λάιεν για την εξαιρετική τιμή να υπηρετήσω ως Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία του θεσμού.

Περήφανος για όσα πετύχαμε.

Θερμές ευχές στον φίλο Απόστολο Τζιτζικώστα για καλή επιτυχία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments