Πολιτική

Στυλιανίδης: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του υπ. Ναυτιλίας είναι προς όφελος των πολιτών και των ναυτικών

Στυλιανίδης: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του υπ. Ναυτιλίας είναι προς όφελος των πολιτών και των ναυτικών

Πηγή Φωτογραφίας: Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στο Α' λιμενικό τμήμα Πειραιά. Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

«Στόχος του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι η απλοποίηση και ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των ναυτικών όσο και των πολιτών». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης

«Στόχος του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι η απλοποίηση και ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των ναυτικών όσο και των πολιτών». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης κατά τα εγκαίνια, την Παρασκευή (2/8), του νέου κτιρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, υπογραμμίζοντας «την ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του Υπουργείου, με την ανάπτυξη εφαρμογών, όπως το ”e – Θυρίδα Ναυτικού”», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας.

Μεταξυ άλλων, ο Χρ. Στυλιανίδης επισήμανε την προσπάθεια αναβάθμισης του εξοπλισμού του Λιμενικού Σώματος με νέα σκάφη και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης. Στάθηκε μάλιστα, ιδιαίτερα, στη σημασία ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού του Λιμενικού Σώματος και στην ανάγκη διαρκούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών και υποδομών. 

Αναφερόμενος στο νέο κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, το χαρακτήρισε παράδειγμα για ανάλογα έργα σε όλη τη χώρα και πρόσθεσε ότι «ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πόλης και της περιοχής, τόσο στο φυσικό όσο και στο ανθρώπινο περιβάλλον, θέτοντας ψηλά τον πήχη για το μέλλον».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεωργίου. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος, με τη συμμετοχή και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Σκοπέλου κ.κ. Νικοδήμου.

Ο Υπουργός, ευχαρίστησε τέλος, όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του νέου κτιρίου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για περαιτέρω ανάπτυξη της Χαλκίδας και της Εύβοιας γενικότερα.

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν επίσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γεώργιος Κελαιδίτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων Δήμητρα Σακελλαράκη, ο Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων Ελευθέριος Λειβαδίτης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πάνος Γεώργιος, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΝΕ ΑΕ κ.κ. Σπυρίδων Γεροντίτης και Χαράλαμπος Μανιάτης, ο Γενικός Επιθεωρητής του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Κωσταράκης, εκπρόσωπος της Σχολής Πεζικού, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας Ταξίαρχος Αθανάσιος Γερογιάκομος, ο Διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Χατζηγεωργίου, καθώς και πλήθος από εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments