Πολιτική

Συνάντηση Θεοδωρικάκου με την πρ. του ΣΒΕ: «Προτεραιότητα η βιομηχανική ανασυγκρότηση»

Συνάντηση Θεοδωρικάκου με την πρ. του ΣΒΕ: «Προτεραιότητα η βιομηχανική ανασυγκρότηση»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Συνάντηση Θεοδωρικάκου με την πρ. του ΣΒΕ: «Προτεραιότητα η βιομηχανική ανασυγκρότηση»

Οπως οι μεγάλες αυξήσεις στο κόστος ενέργειας, οι δυσκολίες στην εξεύρεση προσωπικού και η μεγάλη ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Ανάπτυξης

Συνάντηση ΣΒΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο για τα προβλήματα που απασχολούν τις βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Οπως οι μεγάλες αυξήσεις στο κόστος ενέργειας, οι δυσκολίες στην εξεύρεση προσωπικού και η μεγάλη ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, με την πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος Λουκία Σαράντη.

Ενίσχυση του ρόλου της βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία, είπε ο Τ. Θεοδωρικάκος

Ο κ. Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η συμβολή του σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με βασική προτεραιότητα την βιομηχανική ανασυγκρότηση και την ενίσχυση του ρόλου της βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία.

Η Λουκία Σαράντη, επεσήμανε ότι «η βιομηχανία είναι ο κατεξοχήν κλάδος που επενδύει περισσότερο και παράγει πλούτο για τον τόπο μας. Δημιουργεί το 9% του ΑΕΠ, συμβάλλει στο 72% της αξίας των εξαγωγών αγαθών, προσφέρει σχεδόν 1 στις 4 θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα, ενώ κάθε μία θέση απασχόλησης στη βιομηχανία δημιουργεί περίπου 2 θέσεις στους τομείς εφοδιαστικής αλυσίδας και παροχής υπηρεσιών».

«Στο νέο παραγωγικό μοντέλο μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει έναν εξέχοντα ρόλο. Θα πρέπει όμως να θωρακιστεί και να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα την οικονομία και την κοινωνία μας», πρόσθεσε η Λουκία Σαράντη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments