Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο απολογισμός της Παρασκευής [2/8] -Θρίαμβος της κωπηλασίας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο απολογισμός της Παρασκευής [2/8] -Θρίαμβος της κωπηλασίας

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο απολογισμός της Παρασκευής [2/8] -Θρίαμβος της κωπηλασίας

Δύο χάλκινα μετάλλια πρόσθεσε στη συλλογή της η Ελλάδα

Δύο χάλκινα μετάλλια πρόσθεσε στη συλλογή της η Ελλάδα την Παρασκευή 2/8 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, αμφότερα στο άθλημα της κωπηλασίας.

Αρχικά, οι Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζής κατέκτησαν το χάλκινο στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, ενώ λίγο αργότερα οι Φίτσιου/Κοντού τούς… μιμήθηκαν και με μια εντυπωσιακή επίθεση στα τελευταία 500 μέτρα κατέκτησαν επίσης το χάλκινο μετάλλιο, φτάνοντας και πολύ κοντά στο ασημένιο.

Όσον αφορά τις Μπούρμπου/Αναστασιάδου, τερμάτισαν στην 6η θέση του τελικού της δικώπου γυναικών.

Στίβος: Εκτός τελικού στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 έμειναν Δόση, Αναστασάκης, Εμμανουηλίδου

Όσον αφορά τον στίβο, εκτός τελικού έμεινε ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία, ενώ με τρεις άκυρες προσπάθειες στο πρώτο άλμα, τον αποκλεισμό γνώρισε και η Παναγιώτα Δόση στο άλμα εις ύψος.

Στα 100μ. γυναικών, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου αγωνίστηκε στην έβδομη σειρά, τερματίζοντας τέταρτη, αλλά δεν ήταν αρκετό για να βρεθεί στα ημιτελικά.

Στον αντίποδα, η Τατιάνα Γκούσιν πέρασε στον τελικό του άλματος εις ύψος, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, ο οποίος θα αγωνιστεί την Κυριακή στον τελικό της σφυροβολίας.

Μπάσκετ: Η Εθνική ομάδα νίκησε και… περιμένει

Η «γαλανόλευκη» νίκησε την Αυστραλία, αλλά δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά τουλάχιστον 8 πόντων που χρειαζόταν για να περάσει απευθείας στα προημιτελικά.

Πλέον, περιμένει την αυριανή (3/8, 22:00) αναμέτρηση ανάμεσα σε Σερβία και Νότιο Σουδάν, καθώς αν οι Σέρβοι κερδίσουν με τουλάχιστον 3 πόντους διαφορά, τότε η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη προκρίνεται στους «8».

Κολύμβηση: Κοντά στο χάλκινο μετάλλιο ο Γκολομέεβ

Η 4×100μ. μεικτή σκυταλοδρομία δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, αν και η επίδοση ήταν βελτιωμένη σε σχέση με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Παρ’ όλα αυτά, απείχε αρκετά από το πανελλήνιο ρεκόρ που θα εξασφάλιζε την πρόκριση.

Στα 50μ. ελεύθερο, ο Κρίστιαν Γκολομέεβ είχε έναν εξαιρετικό αγώνα, όμως μια αργή εκκίνηση τον τοποθέτησε στην πέμπτη θέση, μόλις λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου μακριά από το χάλκινο μετάλλιο. Τερμάτισε σε 21.59, με το χάλκινο μετάλλιο να είναι στο 21.56, και πήρε την 5η θέση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments