Τεχνολογία

Σε περιδίνηση η Intel, ανακοίνωσε ότι απολύει 18 χιλιάδες υπαλλήλους της

Σε περιδίνηση η Intel, ανακοίνωσε ότι απολύει 18 χιλιάδες υπαλλήλους της

Πηγή Φωτογραφίας: Intel’s headquarters in Santa Clara, California.Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Ο κολοσσός των τσιπ καταρρέει οικονομικά εξαιτίας της ατολμίας στην τεχνητή νοημοσύνη

Η διεύθυνση της Intel παρουσίασε χθες Πέμπτη σχέδιο μείωσης του λειτουργικού της κόστους. Ο αμερικανικός κολοσσός των ημιαγωγών σκοπεύει να απολύσει πάνω από το 15% του προσωπικού του, με άλλα λόγια κάπου 18.000 ανθρώπους, ως το τέλος της χρονιάς. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις ζημιές ύψους 1,6 δισ. δολαρίων το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του 2024 ενώ η μετοχή της συνεχίζει να υποχωρεί αξιοσημείωτα στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται σύμφωνα με τους αναλυτές στο γεγονός ότι η Intel τήρησε στάση αναμονής το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης δίνοντας χώρο στην Nvidia να αλώσει κυριολεκτικά τον τομέα των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης αποκτώντας μερίδιο σε αυτή την αγορά της τάξης του 80% γεγονός που οδήγησε σε εκτόξευσης της τιμής της μετοχής της Nvidia και την κατέστησε το νέο ισχυρό παίκτη στη βιομηχανία των τσιπ ενώ δυναμικά κινούνται και άλλες εταιρείες κατασκευής ημιαγωγών που βρίσκονταν στη σκιά της Intel όπως η AMD.

Μένει να αποδειχτεί αν όλα αυτά αποτελούν απλά μια μικρή υποχώρηση της Intel στην αγορά και ετοιμάζεται να ανακτήσει το χαμένο έδαφος παρουσιάζοντας νέα προηγμένα προϊόντα που θα γίνουν στάνταρτ επιλογές στη βιομηχανία της τεχνολογίας όπως συνέβαινε επί δεκαετίες ή αν πρόκειται για ένα τεχνολογικό… δεινόσαυρο που έχει μπει σε φάση εξαφάνισης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments