Γεωπολιτικά

Telegraph: Η Μοσάντ προσέλαβε Ιρανούς πράκτορες για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια -Τοποθέτησαν βόμβες

Telegraph: Η Μοσάντ προσέλαβε Ιρανούς πράκτορες για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια -Τοποθέτησαν βόμβες

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO//Telegraph: Η Μοσάντ προσέλαβε Ιρανούς πράκτορες για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια -Τοποθέτησαν βόμβες

Την ώρα που το Ιραν και η Χαμάς εξαπολύουν απειλές εναντίον του Ισραήλ μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, δημοσίευμα της Telegraph υποστηρίζει πως έχει πληροφορίες για το πώς έγινε η εκτέλεση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph η Μοσάντ, η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, προσέλαβε Ιρανούς πράκτορες ασφαλείας για να τοποθετήσουν εκρηκτικά σε τρία ξεχωριστά δωμάτια ενός κτιρίου όπου διέμενε ο ηγέτης της Χαμάς.

Το σχέδιο της δολοφονίας Χανίγια

Οι δύο πράκτορες τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε τρία δωμάτια του ξενώνα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) στη βόρεια Τεχεράνη, όπου θα μπορούσε να μείνει ο Χανίγια. Μάλιστα από τις έρευνες μετά τη δολοφονία, φαίνεται πως οι πράκτορες είχαν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας του κτιρίου να μπαίνουν και να βγαίνουν σε πολλά δωμάτια μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι δράστες στη συνέχεια λέγεται ότι έφυγαν από τη χώρα και στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης, πυροδότησαν τα εκρηκτικά από το εξωτερικό στο δωμάτιο όπου διέμενε ο Χανίγια με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

«Είναι πλέον σίγουρο ότι η Μοσάντ προσέλαβε πράκτορες από τη μονάδα προστασίας Ansar al-Mahdi», δήλωσε στην Telegraph από την Τεχεράνη αξιωματούχος του IRGC. Μάλιστα πρόσθεσε ότι «μετά από περαιτέρω έρευνα, ανακάλυψαν πρόσθετους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε δύο άλλα δωμάτια».

Ηθελαν να τον σκοτώσουν στην κηδεία του Ραϊσι

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το αρχικό σχέδιο ήταν να δολοφονηθεί ο Ισμαήλ Χανίγια τον περασμένο Μάιο κατά τη διάρκεια της κηδείαΣ του Εμπραχίμ Ραϊσι, πρώην προέδρου του Ιράν.

Ωστόσο, η επιχείρηση δολοφονίας δεν πήρε το πράσινο φως λόγω του πλήθους κόσμου που βρισκόταν τότε μέσα στο κτίριο, δήλωσαν στην Telegraph δύο Ιρανοί αξιωματούχοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments