Διεθνή

“Τύμπανα πολέμου” στη Μέση Ανατολή: Αντίστροφη μέτρηση για τα ιρανικά αντίποινα

“Τύμπανα πολέμου” στη Μέση Ανατολή: Αντίστροφη μέτρηση για τα ιρανικά αντίποινα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//"Τύμπανα πολέμου" στη Μέση Ανατολή: Αντίστροφη μέτρηση για τα ιρανικά αντίποινα

Μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία αναπτύσσονται στη Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο προετοιμασιών για ενδεχόμενη απομάκρυνση των Αμερικανών

Η αντίστροφη μέτρηση για τα ιρανικά αντίποινα στο Ισραήλ ξεκινά μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, με τις ΗΠΑ να προχωρούν στη μεγαλύτερη συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία αναπτύσσονται στη Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο προετοιμασιών για ενδεχόμενη απομάκρυνση των Αμερικανών.

Το Πεντάγωνο στέλνει στην περιοχή το αεροπλανοφόρο Αβραάμ Λίνκολν. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι το Λίνκολν θα αντικαταστήσει το Θίοντορ Ρούσβελτ, που βρίσκεται στον κόλπο του Ομάν. Παράλληλα, αντιτορπιλικά και καταδρομικά σπεύδουν στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκεται και το Ισραήλ με το Ναυτικό να πραγματοποιεί δοκιμές αμυντικού συστήματος μεγάλης εμβέλειας.  Iσραηλινά μέσα μεταδίδουν ότι εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, κράτη του Κόλπου, Αίγυπτος και Ιορδανία έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για αναχαίτιση ιρανικών πυραύλων και ντρόουν.

Μέση Ανατολή: Στα «σκαριά» η ιρανική απάντηση στο Ισραήλ

Με την Τεχεράνη, τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς να υπόσχονται εκδίκηση για τις δολοφονίες των Ισμαήλ Χανίγια και Φουάντ Σουκρ, εκπρόσωπος της ιρανικής αποστολής στο ΟΗΕ, μιλώντας στο CBS, προειδοποίησε ότι η φιλοιρανική οργάνωση του Λιβάνου θα πλήξει πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους σε μεγαλύτερο βάθος στο Ισραήλ.

Στις 12 με 13 Αυγούστου, στην εβραϊκή θρησκευτική γιορτή Τisha B An, αναμένουν την ιρανική επίθεση οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ σύμφωνα με τη Wall Street Journal δεν αποκλείεται να γίνει και πριν από το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Το ερώτημα είναι αν το Ιράν θα ενεργοποιήσει τους συμμάχους του στην περιοχή με ενδεχόμενο τα αντίποινα εκτός από την Τεχεράνη να έρθουν από την Υεμένη, το Ιράκ ή τη Συρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments