Πολιτική

Οι κυβερνητικές προτεραιότητες για τον Αύγουστο

Οι κυβερνητικές προτεραιότητες για τον Αύγουστο

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΑΝΤΡΕΙ ΠΛΕΝΚΟΒΙΤΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Πού ρίχνει το βάρος του το Μαξίμου.

Ο Αύγουστος, κατεξοχήν μήνας της θερινής χαλάρωσης, δεν σηματοδοτεί εφησυχασμό για το Μέγαρο Μαξίμου, ειδικά μετά την 9η Ιουνίου και την απώλεια ενός εκατομμυρίου ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβερνητική μηχανή θα συνεχίσει να λειτουργεί με εντατικούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με στόχο την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και με ορίζοντα τη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζονται παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, με τη ΔΕΘ να αποτελεί ένα κρίσιμο πολιτικό σημείο και αφετηρία για την ανασυγκρότηση των δυνάμεων. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, λίγο πριν από την ολιγοήμερη θερινή ανάπαυλα, ζητώντας από τους υπουργούς του να εργαστούν σκληρά: «Τα μέτρα για την καθημερινότητα προφανώς δεν πάνε διακοπές», υπογράμμισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα μέλη της κυβέρνησης δεν θα σταματήσουν τη δουλειά τους. Αντιθέτως, η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στην αντιμετώπιση του υψηλού κόστους ζωής παραμένει προτεραιότητα, ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ειδικότερα, το κέντρο βάρους της κυβερνητικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα εστιάζει στους εξής τομείς: εισοδήματα, εκσυγχρονισμός του κράτους, πρωτογενής τομέας, δημόσια Υγεία και στέγη. Εξάλλου, στο υπουργικό συμβούλιο του Ιουλίου παρουσίασε την Αναθεώρηση Σχεδίων Δράσης των Υπουργείων 2024, δίνοντας στους υπουργούς τους «νέους φακέλους» με τα ορόσημα και τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, που θα πρέπει να δρομολογηθούν ή να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2024. Πρόκειται, αναλυτικά, για 58 έργα και 87 μεταρρυθμιστικές δράσεις, με 881 νέα ορόσημα πολιτικής.

Αναφερόμαστε σε δράσεις, έργα και μεταρρυθμίσεις που λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας και σχετίζονται με τους πέντε βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος, το οποίο στοχεύει σε μια Ελλάδα πιο παραγωγική, κοινωνική, ψηφιακή, πράσινη, δίκαιη και ισχυρή. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ά. Σκέρτσος τόνισε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου την ανάγκη για επιτάχυνση και ταυτόχρονα εμπλουτισμό των κυβερνητικών δράσεων με νέες πολιτικές που θα ανταποκριθούν σε σύγχρονα προβλήματα και αιτήματα που θέτουν οι πολίτες στην κυβέρνηση.

Αυτή ακριβώς η ανάγκη αντικατοπτρίζεται και στην αναθεώρηση των Ετήσιων Σχεδίων Δράσης των Υπουργείων για το 2024, όπως παρατήρησε. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προετοιμασία για την πρωθυπουργική παρουσία στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, του κόστους στέγης, της κλιματικής κρίσης, των κενών θέσεων εργασίας στην αγορά, καθώς και την περαιτέρω αύξηση των επενδύσεων. Παράλληλα, προωθούνται μεταρρυθμιστικές αλλαγές στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας, με μέτρα και παρεμβάσεις που ενισχύουν το κυβερνητικό αφήγημα για μια πραγματική στροφή του Μαξίμου προς τη βελτίωση της καθημερινότητας των Ελλήνων.

Σχετικά με τη λειτουργία της κυβερνητικής δομής, πραγματοποιήθηκε ανασχηματισμός σε επίπεδο γενικών γραμματέων των υπουργείων, με σκοπό την επιτάχυνση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και την παροχή ενός πιο αποτελεσματικού κράτους στους πολίτες. Έτσι, η ΝΔ θα μπορέσει να παρουσιαστεί ενώπιον του λαού έχοντας εκπληρώσει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις. Παράλληλα, η εκκρεμότητα σχετικά με την επιλογή του Έλληνα επιτρόπου στην ΕΕ επιλύθηκε με την ανακοίνωση του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments