Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πέρασε στους «8» η Εθνική Ελλάδας και παίζει με Γερμανία

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πέρασε στους «8» η Εθνική Ελλάδας και παίζει με Γερμανία

Πηγή Φωτογραφίας: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΡΙΣΙ 2024 / 4η ΗΜΕΡΑ / ΜΠΑΣΚΕΤ /ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ.//EUROKINISSI

Την πρόκριση της στους «8» των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία

Την πρόκριση της στους «8» των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία, πανηγυρίζει η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες, αφού η Σερβία έκανε το καθήκον της και νίκησε με το Νότιο Σουδάν.

Μετά τη νίκη επί της Αυστραλίας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα περίμενε το ματς Σερβία – Νότιο Σουδάν, θέλοντας νίκη των Σέρβων με 3 ή και περισσότερους πόντους για να πάρει το εισιτήριο για την 8άδα. Όπως και έγινε δηλαδή, αν και το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, από τη στιγμή που οι Αφρικανοί καίγονταν για νίκη ώστε να προκριθούν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)

Η Σερβία είχε σχεδόν πάντα το προβάδισμα αλλά το Νότιο Σουδάν ήταν κοντά, όπως δείχνει το 23-22 στο τέλος της πρώτης περιόδου, το 47-44 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και το 72-67 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Στην τελευταία περίοδο, όμως, οι Σέρβοι άρχισαν να ξεκαθαρίζουν την κατάσταση.

Το τρίποντο του Μίσιτς και το δίποντο του Πετρούσεφ μετέτρεψαν το σκορ σε 83-74 στα 5:43 πριν το τέλος και από εκεί και πέρα όσο κι αν το ήθελαν οι Αφρικανοί δεν μπορούσαν να κάνουν την ανατροπή. Έτσι, με το τελικό 96-85 η Σερβία πήρε τη 2η θέση του ομίλου της, πίσω από τις ΗΠΑ, το Νότιο Σουδάν αποκλείστηκε και η Ελλάδα πέρασε στους «8».

Εκεί, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, από την οποία είχε αποκλειστεί πριν δύο χρόνια στους «8» του Eurobasket.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 47-44, 72-67, 96-85

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FIBA (@fiba)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments