Ελλάδα

Απαλλαγή από κόμιστρα σπουδών των τουριστικών εκπαιδευτηρίων στα ΜΜΜ

Απαλλαγή από κόμιστρα σπουδών των τουριστικών εκπαιδευτηρίων στα ΜΜΜ

Πηγή Φωτογραφίας: pamestasi.gr/

Η ρύθμιση αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού για συνεχή αναβάθμιση της εθνικής τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, όπως αναδείχθηκε με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Απαλλαγή από τα κόμιστρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα έχουν εφεξής όλοι οι σπουδαστές/στριες των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.) και οι καταρτιζόμενοι/νες των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού (Σ.Α.Ε.Κ.) του Υπουργείου Τουρισμού, μετά από απόφαση (ΦΕΚ 4485 Β’) που υπέγραψαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και οι Υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς και Υποδομών και Μεταφορών Βασίλειος Οικονόμου.

Η ρύθμιση αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού για συνεχή αναβάθμιση της εθνικής τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, όπως αναδείχθηκε με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι με τον ίδιο νόμο δίνεται η δυνατότητα σε απόφοιτους των ΑΣΤΕ, να εισάγονται, χωρίς κατατακτήριες εξετάσεις σε τμήματα τουριστικών σπουδών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, αποκτώντας έτσι πτυχίο του 6ου επιπέδου του εθνικού πλαισίου προσόντων.

Η απαλλαγή από τα κόμιστρα θα έχει ισχύ όλο το έτος και θα διαρκεί για όσα ακαδημαϊκά έτη απαιτούνται για τη λήψη του Πτυχίου ή της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, προσαυξημένα κατά δύο έτη.

Τα ανώτατα όρια κομίστρου σύμφωνα με την απόφαση ορίζονται ως εξής:

α) Στο 50% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης που εδρεύει η εκπαιδευτική μονάδα όπου φοιτά ο δικαιούχος.

β) Στο 75% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες της υπόλοιπης χώρας.

γ) Στο 50% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις οδικές υπεραστικές συγκοινωνίες ανάμεσα στον τόπο όπου φοιτά ο δικαιούχος και τον τόπο μόνιμης κατοικίας του.

δ) Στο 75% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις υπόλοιπες οδικές υπεραστικές συγκοινωνίες της χώρας.

ε) Στο 50% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες ανάμεσα στον τόπο όπου φοιτά ο δικαιούχος και τον τόπο μόνιμης κατοικίας του.

στ) Στο 75% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις υπόλοιπες σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας.

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σε δηλώσεις της τόνισε: «Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της πολιτικής μας είναι να δώσουμε ευκαιρίες και προοπτική στο ανθρώπινο δυναμικό των τουριστικών υπηρεσιών της χώρας. Να αποκτήσουν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες των τουριστικών σχολών τις δεξιότητες και γνώσεις που θα τους καταστήσουν ικανούς να προσφέρουν ακόμα υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments