Διεθνή

Αυξημένη η συμμετοχή στις εκλογές στην Χειμάρρα – Νέες καταγγελίες για παρατυπίες των αρχών

Αυξημένη η συμμετοχή στις εκλογές στην Χειμάρρα – Νέες καταγγελίες για παρατυπίες των αρχών

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO//Αυξημένη η συμμετοχή στις εκλογές στην Χειμάρρα – Νέες καταγγελίες για παρατυπίες των αρχών

Η παρέμβαση του Φρέντη Μπελέρη

Με τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας στις εκλογές του Μαΐου 2023 Φρέντι Μπελέρη να παραμένει έγκλειστος στις φυλακές του Φιέρι, τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας επέστρεψαν σήμερα στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τον επόμενο δήμαρχο Χειμάρρας.

Η προσέλευση τους είναι από το πρωί αισθητά αυξημένη καθώς μισή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες είχαν ψηφίσει 8.238 ψηφοφόροι έναντι 7.800 που ψήφισαν συνολικά το 2023.

Η καχυποψία πάντως στους κόλπους της ελληνικής μειονότητας είναι διάχυτη για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ράμα η οποία επιθυμεί διακαώς την εκλογή του πρώην νομάρχη Αυλώνα, με καταγωγή από τη Δρόπολη Βαγγέλη Τάβου.

Την τελευταία εβδομάδα στη Χειμάρρα υπήρξε συρροή κυβερνητικών στελεχών αλλά και του ίδιου του Ράμα προκειμένου να στηριχθεί ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος ενώ όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της μειονότητας παρατηρήθηκε και ασυνήθιστη αύξηση του αριθμού των εκλογέων για τις εκλογές της 4ης Αυγούστου. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι έγιναν εγγραφές 311 νέων ψηφοφόρων.

Ταυτόχρονα, η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτρέψει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν με ληγμένες ταυτότητες, κίνηση που ερμηνεύεται ως προσπάθεια της κυβέρνησης να μην πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία όσοι ψηφοφόροι έφτασαν στη Χειμάρρα από την Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments