Διεθνή

Βρετανία: Ηχηρή προειδοποίση Στάρμερ για τις διαδηλώσεις – “Θα μετανιώσετε που συμμετείχατε”

Βρετανία: Ηχηρή προειδοποίση Στάρμερ για τις διαδηλώσεις – “Θα μετανιώσετε που συμμετείχατε”
Η βρετανική κυβέρνηση θα κάνει "ό,τι χρειάζεται για να οδηγήσει αυτούς τους αλήτες στη δικαιοσύνη", υπογράμμισε ο Κιρ Στάρμερ

Αυστηρή προειδοποίηση σε όλους όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια των τελευταιών ημερών στη Βρετανία έστειλε ο πρωθυπουργός της χώρας, Κιρ Στάρμερ.

«Σας εγγυώμαι ότι θα μετανιώσατε που συμμετείχατε σε αυτές τις ταραχές», είπε σε μια σύντομη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του «θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να οδηγήσει αυτούς τους αλήτες στη δικαιοσύνη». Στο μεταξύ, συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι αντιμεταναστευτικές κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις.

Βρετανία: Στους δρόμους οι διαδηλωτές – Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Διαδηλωτές έσπασαν τζάμια ξενοδοχείου και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στη Βρετανία σήμερα, καθώς συνεχίζεται το κύμα των αντιμεταναστευτικών, αντιμουσουλμανικών κινητοποιήσεων με αφορμή τον φόνο τριών μικρών κοριτσιών σε μια σχολή χορού την περασμένη εβδομάδα.

Αντιμεταναστευτικές και αντιισλαμικές οργανώσεις εκμεταλλεύτηκαν τις φήμες που κυκλοφόρησαν μετά την επίθεση στο Σάουθπορτ και οι οποίες έλεγαν ότι ο δράστης ήταν παράτυπος μετανάστης και ριζοσπάστης μουσουλμάνους. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 17χρονος που έχει συλληφθεί γεννήθηκε στη Βρετανία και, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, προέρχεται από οικογένεια χριστιανών.

Παρ’ όλ’ αυτά, βίαιες ταραχές ξέσπασαν το Σάββατο σε πολλές πόλεις, όπως στο Λίβερπουλ, το Μπρίστολ και το Μάντσεστερ και έγιναν δεκάδες συλλήψεις καθώς καταστήματα και επιχειρήσεις βανδαλίστηκαν και λεηλατήθηκαν και πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Η κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί βιαιοπραγίες και θα στηρίξει την αστυνομία χορηγώντας της τα μέσα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments