Διεθνή

«Φύγετε από το Λίβανο» συμβουλεύουν 17 χώρες στους πολίτες τους

«Φύγετε από το Λίβανο» συμβουλεύουν 17 χώρες στους πολίτες τους

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//«Φύγετε από το Λίβανο» συμβουλεύουν 17 χώρες στους πολίτες τους

Και η Γαλλία στη λίστα των χωρών που συμβουλεύουν τους πολίτες της να φύγουν από το Λίβανο

Ολοένα και πληθαίνουν οι χώρες που ζητάνε από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν το Λίβανο υπό το φόβο αντιποίνων από το Ιράν μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια και του ανώτερου διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ.

Σήμερα, η Γαλλία προστέθηκε στη λίστα των χωρών που συμβουλεύουν τους πολίτες της να φύγουν από το Λίβανο, όσο ακόμα εκτελούνται πτήσεις αφού αρκετές αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν τα δρομολόγια. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε ότι συνιστά τους Γάλλους πολίτες να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο.

Οι χώρες που έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις μέχρι στιγμής είναι οι εξής: 

Γαλλία -Ηνωμένες Πολιτείες -Ηνωμένο Βασίλειο -Ολλανδία -Καναδάς -Ινδία -Ιορδανία -Σαουδική Αραβία -Γερμανία -Ιρλανδία -Νορβηγία -Σουηδία -Βέλγιο -Δανία -Αυστραλία -Ρωσία -Ισπανία

«Ενθαρρύνουμε όσους επιθυμούν να αναχωρήσουν από τον Λίβανο να κάνουν κράτηση οποιουδήποτε εισιτηρίου έχουν στη διάθεσή τους, ακόμα κι αν αυτή η πτήση δεν αναχωρεί αμέσως ή δεν ακολουθεί το δρομολόγιο πρώτης επιλογής τους. Οι πολίτες των ΗΠΑ που δεν έχουν χρήματα για να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία για οικονομική βοήθεια μέσω δανείων επαναπατρισμού. Συνιστούμε στους πολίτες των ΗΠΑ που επιλέγουν να μην αναχωρήσουν από τον Λίβανο να προετοιμάσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να είναι έτοιμοι να καταφύγουν στη θέση τους για παρατεταμένη χρονική περίοδο» επισημαίνει η πρεσβεία των ΗΠΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments