Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Δυναμική αξιοποίηση της ρομποτικής από το ΕΣΥ

Άδωνις Γεωργιάδης: Δυναμική αξιοποίηση της ρομποτικής από το ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: [365849] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το ΕΣΥ έχει προβλήματα, αλλά και πολλές επιτυχίες.

Στην πλήρη και δημιουργική αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ρομποτικής από τα δημόσια νοσοκομεία της Χώρας αναφέρεται ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ, ο υπουργός Υγείας χαιρετίζει τη χρήση της ρομποτικής από την ορθοπεδική κλινική του ΠΓΝ Λάρισας, εκεί όπου «από τον Σεπτέμβριο του 2023 έχουν ολοκληρωθεί 180 ρομποτικές ολικές αρθροπλαστικές, στα πλαίσια προοπτικά τυχαιοποιημένης μελέτης, όπου ελέγχεται και καταγράφεται η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια αυτής της σύγχρονης τεχνολογίας».

Όπως συμπληρώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «υπολογίζεται και ο συντελεστής κόστους και αποτελεσματικότητας για το σύστημα υγείας. Το ΠΓΝ Λάρισας ανήκει στο ΕΣΥ και οι ασθενείς δεν πληρώνουν τα επιπλέον έξοδα που συνοδεύουν αυτήν την τεχνολογία στον ιδιωτικό τομέα. Ο συγκεκριμένος ρομποτικός βραχίονας είναι ο πρώτος που εγκαταστάθηκε στην Ευρώπη και η ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου έχει συμβάλει στον σχεδιασμό της χειρουργικής τεχνικής και της πλατφόρμας λειτουργίας του συστήματος».

«Όπως πάντα λέω, το ΕΣΥ έχει πολλά προβλήματα αλλά και πολλές επιτυχίες», προσθέτει ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments