Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Κρίσιμος ο ρόλος των συμμαχιών στον δεύτερο γύρο

ΠΑΣΟΚ: Κρίσιμος ο ρόλος των συμμαχιών στον δεύτερο γύρο

Πηγή Φωτογραφίας: [369795] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Έχουν διακριθεί οι τέσσερις πρώτοι υποψήφιοι.

Κατά την αναζήτηση συμμαχιών για τον δεύτερο γύρο, έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ παραδέχονται ότι οι εκλογές θα κριθούν σε αυτό το κόμμα. Αυτή τη στιγμή, έχουν αναδειχθεί δύο κυρίαρχες δυάδες, με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα να προηγούνται του Παύλου Γερουλάνου και της Άννας Διαμαντοπούλου. Οι τέσσερις αυτοί υποψήφιοι θα αγωνιστούν για μια θέση στον δεύτερο γύρο, αν και οι διαφορές μεταξύ τους δεν είναι σημαντικές, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Πολλοί, μάλιστα, εκφράζουν επιφυλάξεις σχετικά με τα στοιχεία που παρέχουν τα γραφεία των υποψηφίων, καθώς παραμένει αβέβαιο πόσοι και ποιοι θα συμμετάσχουν στις εκλογές τον ερχόμενο Οκτώβριο. Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει με σαφήνεια το εκλογικό κοινό, ενώ η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου φαίνεται να έχει περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ταυτόχρονα, στα τέσσερα αρχηγεία επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. «Συνεχίζω τον αγώνα μου», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του. «Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εισέλθει σε μια νέα πορεία. Είναι ένας αυτόνομος πόλος και δεν είναι πια το κόμμα που οι συνάδελφοί σας ρωτούσαν: “με ποιον θα συνεργαστείτε; Με τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ;”. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να αγωνιστούμε για να γίνουμε ακόμη πιο ισχυροί. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός», πρόσθεσε ο νυν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Από την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι «για να υπάρξουν αλλαγές, ο μόνος δρόμος είναι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, αποφασισμένο να σπάσει αυγά. Στόχος μας είναι ένα νέο συμβόλαιο ρήξεων και ανατροπών, με σαφείς παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολλών».

Αυτό που ενώνει όλους τους υποψήφιους Προέδρους είναι η κοινή τους μάχη κατά των υποκλοπών. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι πολλές φορές ορισμένες υποθέσεις επανέρχονται στο προσκήνιο, ενώ ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι η αποκάλυψη της αλήθειας αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη του ΠΑΣΟΚ. Η Άννα Διαμαντοπούλου πρόσθεσε ότι η υπόθεση δεν μπορεί να θεωρηθεί κλειστή αν δεν διερευνηθεί πλήρως και σε βάθος η αλήθεια, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος ανέφερε ότι αν οι υποκλοπές από μόνες τους είναι σκάνδαλο, η συγκάλυψή τους είναι ακόμα πιο σκανδαλώδης. Με άλλα λόγια, είναι προφανές ότι κανένας από τους υποψήφιους δεν σκοπεύει να αφήσει την υπόθεση να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς η συνοχή είναι ένα στοιχείο που αναζητείται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments