SPOTLIGHTS

Η 9η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων [vid]

Η 9η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [371147] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΡΙΣΙ 2024 / 9η ΗΜΕΡΑ (ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΜΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η ένατη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων και όλες τις ελληνικές συμμετοχές στο Παρίσι

Στον προκριματικό του μήκους μόνο ο Τεντόγλου και ο Γιούσκα έπιασαν το όριο… Ο Έλληνας με 8.32 και ο Τσέχος με 8.15

Σε εξέλιξη ο προκριματικός της σφυροβολίας γυναικών

Η Σταματία Σκαρβέλη έριξε 69.38 στην πρώτη της προσπάθεια στα προκριματικά της σφυροβολίας, ενώ η δεύτερη ήταν στα 66.86 και έχει άλλη μία προσπάθεια…

Υπενθυμίζουμε ότι το όριο πρόκρισης είναι τα 73 μέτρα.

Δεν μπήκε στην τριάδα η Εμμανουηλίδου

Με 23.06 η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν 4η στην 5η προκριματική σειρά των 200μ και θα τρέξει στα ρεπεσάζ

Στα 8.32 προσγειώθηκε

Καλημέρα και καλά να περάσετε! Αυτό είπε ο Μίλτος με το άλμα του το οποίο δεν τον ικανοποίησε όπως έδειξε με την έξοδο του από το σκάμμα

Η σειρά του Μίλτου

Ο Τεντόγλου κάνει το πρώτο του άλμα σε λίγο

Έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες στο μήκος και μέχρι στιγμής μόνο ο Ιταλός Φουρλάνι έχει περάσει τα 8 μέτρα (8.01)…

Να επανέλθουμε στο θέμα της Ισπανίδας Μαρίν και να σημειώσουμε την κακοδαιμονία που την κυνηγά καθώς λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκίο είχε τραυματιστεί σοβαρά με αποτέλεσμα να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μπάντμιντον: Το κλάμα της Μάριν που συγκίνησε τους πάντες

Η Ισπανίδα Καρολίνα Μάριν ήταν μια ανάσα από τον τελικό στο μονό γυναικών καθώς κέρδισε 1-0 σετ και ήταν μπροστά στο σκορ στο 2ο σετ (10-8) όταμ υπέστη μυϊκό τραυματισμό και παρά την προσπάθεια της να ολοκληρώσει δεν τα κατάφερε, με το κοινό ωστόσο να την αποθεώνει σε μία από τις πιο δυνατές στιγμές της διοργάνωσης.

Το ελληνικό πρόγραμμα στον στίβο και τα όρια

Στο μήκος το όριο είναι στα 8.15μ.

Πέρα από τον Μίλτο Τεντόγλου  έχουμε την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 200 μέτρα και την Σταματία Σκαρβέλη στη σφυροβολία.

Στα 200 μέτρα, οι τρεις πρώτες κάθε σειράς (η Εμμανουηλίδου είναι στην 5η σειρά) περνούν απευθείας στα ημιτελικά και όλες οι υπόλοιπες θα αγωνιστούν στο ρεπεσάζ, ενώ στη σφυροβολία (η Σκαρβέλη είναι στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ) το όριο πρόκρισης είναι τα 73 μέτρα.

Τα προβλήματα στο τρίαθλο ελέω Σηκουάνα παραμένουν

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού ακύρωσαν την σημερινή (4/8) προπόνηση κολύμβησης για την μεικτή σκυταλοδρομία τριάθλου, μετά την πρόσφατη δυνατή βροχόπτωση που επηρέασε τα επίπεδα ποιότητας του νερού στον ποταμό Σηκουάνα.

Η απόφαση ελήφθη αργά το Σάββατο, αφού οι δοκιμές έδειξαν ότι η ποιότητα του νερού δεν πληρούσε το απαιτούμενο όριο μετά τη βροχή στις 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου. Ο αγώνας της μικτής σκυταλοδρομίας είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα (5/8).

«Περιμένουμε βελτίωση των συνθηκών τις επόμενες ώρες, αλλά όχι σε επίπεδο στο οποίο μπορεί να γίνει η προγραμματισμένη για αύριο εξοικείωση με την κολύμβηση», ανέφεραν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.

Ολοκληρώνουν το ζέσταμα τους σιγά, σιγά οι αθλητές που συμμετέχουν στον προκριματικό του μήκους

Σκοποβολή γυναικών: Κοντά στον τελικό του σκιτ η Κατζουράκη

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη έκανε έναν τέλειο τέταρτο προκριματικό γύρο (25/25) και με έναν προκριματικό γύρο να απομένει, είναι κοντά στην πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό του σκιτ.

Το σημερινό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών

Στο σημερινό πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών την 9η ημέρα στο Παρίσι κυριαρχεί η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στους τελικούς των κρίκων στις 16:00 (ΕΡΤ 2), με τον κορυφαίο γυμναστή να διεκδικεί το 3ο μετάλλιο σε διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Στον τελικό σφυροβολίας αγωνίζεται ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, ενώ στον τελικό άλματος εις ύψος η Τατιάνα Γκούσιν.

Νωρίτερα στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκινά την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του στο μήκος.

Στο τέλος της ημέρας (21:05)θα κριθεί και η τύχη της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών στον αγώνα με τη Γαλλία. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου θα ψάξει καθαρή νίκη κόντρα στη διοργανώτρια χώρα με τουλάχιστον ένα γκολ διαφορά, για να ευνοηθεί σε πιθανότατη τριπλή ισοβαθμία με την Ιταλία και τη Γαλλία και να περάσει ως 4η του ομίλου, αφήνοντας έξω τις Γαλλίδες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών:

Κυριακή 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Σκοποβολή – Σατορού 10:30 προκριματικά σκιτ γυναικών, δεύτερη μέρα – ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗ

Στίβος – Σταντ ντε Φρανς – ΕΡΤ2 11:00 12:00 προκριματικά μήκους ανδρών – ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ 12:27 προκριματικά 200μ γυναικών – ΠΟΛΥΝΙΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ 12:45 προκριματικά Β’ γκρουπ σφυροβολίας γυναικών – ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΣΚΑΡΒΕΛΗ 20:55 ΤΕΛΙΚΟΣ ύψους γυναικών – ΤΑΤΙΑΝΑ ΓΚΟΥΣΙΝ 21:30 ΤΕΛΙΚΟΣ σφυροβολίας ανδρών – ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ

Ιστιοπλοΐα – Μαρίνα της Μασσαλίας – ΕΡΤ1 13:00 Τρίτη μέρα μεικτού 470 – ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΠΑΝΑΚΗ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΠΑΝΑΚΗΣ 13:13 πρώτη μέρα φόρμουλα κάιτ – ΚΑΜΕΡΟΝ ΜΑΡΑΜΕΝΙΔΗΣ

Ενόργανη – Αρένα Μπερσί – ΕΡΤ2 16:00 16:00 ΤΕΛΙΚΟΣ κρίκων ανδρών – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ

Υδατοσφαίριση – Κέντρο υγρού στίβου – ΕΡΤ1 21:00 21:05 δεύτερος όμιλος, 4η αγωνιστική γυναικών – ΓΑΛΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ

Μετάλλιο δεν ήρθε στην 8η ημέρα (Σάββατο 3/8), αλλά το βράδυ είχαμε ιδανικό φινάλε με τη νίκη της Σερβίας επί του Νοτίου Σουδάν που έστειλε την Εθνική μπάσκετ στην 8αδα του Ολυμπιακού τουρνουά.

Νωρίς τα χαμόγελα τα προσέφερε ο Εμμανουήλ Καραλής, που μπήκε με άνεση στον τελικό του επί κοντώ, ενώ ο Στέφανος Ντούσκος δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών στο σκιφ και η Εθνική πόλο ανδρών ηττήθηκε για πρώτη φορά στο τουρνουά με 14-13 από την Κροατία…

Πηγή: protothema.gr//Δημήτρης Τυχάλας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments