EDITOR'S PICK

Ιμάν Κελίφ: «Το παιδί μου είναι κορίτσι, μεγάλωσε ως κορίτσι» ξεσπά ο πατέρας της

Ιμάν Κελίφ: «Το παιδί μου είναι κορίτσι, μεγάλωσε ως κορίτσι» ξεσπά ο πατέρας της

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/Fox News

«Την μεγάλωσα να είναι εργατική και γενναία» δήλωσε ο πατέρας της Κελίφ

Ο πατέρας της Ιμάν Κελίφ, Ομάρ, ξέσπασε μιλώντας για τα όσα συνέβησαν με την κόρη του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε δηλώσεις του στο Sky News τόνισε: «Το παιδί μου είναι κορίτσι. Μεγάλωσε ως κορίτσι. Είναι ένα δυνατό κορίτσι. Την μεγάλωσα να είναι εργατική και γενναία. Έχει ισχυρή θέληση να εργαστεί και να προπονηθεί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Imane Khelif | إيمان خليف (@imane_khelif_10)

Η Ιταλίδα που αντιμετώπισε δεν μπόρεσε να νικήσει την κόρη μου, γιατί η κόρη μου ήταν πιο δυνατή κι εκείνη πιο μαλθακή”, δήλωσε ο Ομάρ Κελίφ, ο οποίος στη συνέχεια έδειξε ένα επίσημο έγγραφο με ημερομηνία 2 Μαΐου 1999, που επαληθεύει ότι το φύλο της πυγμάχου.

«Αυτές οι κριτικές και οι φήμες στοχεύουν να την αποσταθεροποιήσουν. Της λέω να τους αποδείξει ότι κάνουν λάθος στο ρινγκ και ελπίζω ότι θα τιμήσει την Αλγερία και τις αραβικές χώρες και θα κερδίσει το χρυσό μετάλλιο», κατέληξε.

Χθες η 25χρονη Ιμάν Κελίφ επικράτησε με άνεση (5-0) της Λούκα Άνα Χαμόρι από την Ουγγαρία στα προημιτελικά της πυγμαχίας στην κατηγορία των 66κ. και προκρίθηκε στην τετράδα. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα εξασφάλισε πως – ό,τι κι αν συμβεί στον ημιτελικό κόντρα στη Σουαναπένγκ από την Ταϊλάνδη (06/08) – θα κερδίσει τουλάχιστον το χάλκινο μετάλλιο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη . ́ (@dr.pedrodiaz)

Μάλιστα μετά από το τέλος του αγώνα, η Κελίφ πήγε προς το κοινό, η πλειονότητα των οποίων ήταν Αλγερινοί που έσπευσαν να την υποστηρίξουν, και προσπάθησε να τους χαιρετήσει. Όμως δεν τα κατάφερε και η συναισθηματική της φόρτιση την πλημμύρισε και ξέσπασε σε κλάματα, με τους συνεργάτες της να τη μεταφέρουν εκτός ρινγκ.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η intersex πυγμάχος Ιμάνε Κελίφ σπάει τη σιωπή της – Τι λέει για το bullying

«Στέλνω ένα μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να τηρήσουν τις Ολυμπιακές αρχές και να αποφύγουν το bullying όλων των αθλητών, γιατί έχει σημαντικές επιπτώσεις», τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αραβικό SNTV.

«Μπορεί να καταστρέψει τους ανθρώπους, μπορεί να σκοτώσει τις σκέψεις, το πνεύμα και το μυαλό των ανθρώπων. Μπορεί να διχάσει τους ανθρώπους. Και εξαιτίας αυτού, τους ζητώ να απέχουν από τον εκφοβισμό», πρόσθεσε.

Η 25χρονη Κελίφ αναγνώρισε την πίεση και τον πόνο της να υπομείνει αυτή τη δοκιμασία, ενώ αγωνιζόταν μακριά από την πατρίδα της στο πιο σημαντικό γεγονός της αθλητικής της καριέρας.

«Μιλάω με την οικογένειά μου δύο φορές την εβδομάδα. Ελπίζω όσα λέγονται να μην τους έχουν επηρεάσει βαθιά», είπε, όπως μεταδίδει το CBC. «Ανησυχούν, αλλά ένα χρυσό μετάλλιο θα ήταν η καλύτερη απάντηση για όσα λέγονται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments