Διεθνή

Διπλωματικές πηγές: Σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο στη Χειμάρρα

Διπλωματικές πηγές: Σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο στη Χειμάρρα

Πηγή Φωτογραφίας: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Να απαντήσουν στις καταγγελίες καλούν ελληνικές διπλωματικές πηγές τα Τίρανα.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές καλούν τα Τίρανα να απαντήσουν στις καταγγελίες αναφορικά με το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας στη Χειμάρρα.

«Οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών στο δήμο Χειμάρρας, ιδίως περί πληθυσμιακής αλλοίωσης του εκλογικού σώματος και άρνησης του συνταγματικού δικαιώματος της ψήφου σε χιλιάδες πολίτες της Χειμάρρας με την πρόφαση της λήξης ισχύος των δελτίων ταυτότητάς τους, εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας» αναφέρουν πηγές.

«Η δημοκρατική αρχή και το ευρωπαϊκό κεκτημένο επιβάλλουν στις αλβανικές αρχές να αξιολογήσουν και να απαντήσουν όλες τις αναφορές που σχετίζονται με την ακεραιότητα των χθεσινών εκλογών», προσθέτουν

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, νικητής με 58,62% αναδείχθηκε ο υποψήφιος του σοσιαλιστικού κόμματος του Εντι Ράμα, Βαγγέλη Τάβος με 4.858 ψήφους. Ο Πέτρος Γκικουρίας συγκέντρωσε το 41,38% με 3.400 ψήφους.

Η καταμέτρηση των ψήφων ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο κέντρο της εκλογικής επιτροπής. Στην αίθουσα παρίσταντο οι δύο υποψήφιοι, καθώς και ο βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες και βουλευτής και γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος Μπλέντι Κλόσι.

Από την πλευρά του, ο Φρέντι Μπελέρης κατήγγειλε τον Αλβανό πρωθυπουργό για χειραγώγηση εκλογικών αποτελεσμάτων, καθώς για πρώτη φορά απαγορεύτηκε σε κατόχους παλαιών ταυτοτήτων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην περιοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments