Διεθνή

Η Κάμαλα Χάρις διαλέγει αντιπρόεδρο: Το ξεψάχνισμα, οι συνεντεύξεις και ο κανόνας των τριών «C»

Η Κάμαλα Χάρις διαλέγει αντιπρόεδρο: Το ξεψάχνισμα, οι συνεντεύξεις και ο κανόνας των τριών «C»

Πηγή Φωτογραφίας: FILE - Vice President Kamala Harris speaks at an event May 1, 2024, in Jacksonville, Fla. She’s already broken barriers, and now Harris could soon become the first Black woman to head a major party's presidential ticket after President Joe Biden’s ended his reelection bid. The 59-year-old Harris was endorsed by Biden on Sunday, July 21, after he stepped aside amid widespread concerns about the viability of his candidacy. (AP Photo/John Raoux, File)

Τα φαβορί, τα αουτσάιντερ και η εξαντλητική διαδικασία ελέγχου

Είναι η μέρα που πιθανότατα η Κάμαλα Χάρις θα επιλέξει τον υποψήφιo αντιπρόεδρό «της» και, εφόσον εκλεγεί, τον μέλλοντα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Οι προβολείς πέφτουν, ως κύριο φαβορί για υποψήφιο, στον κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Γουόλζ (Tim Walz), σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, βάσει πηγών με γνώση των εξελίξεων.

Ωστόσο η αντιπρόεδρος συνεχίζει να εξετάζει εάν ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια Τζος Σαπίρο (Josh Shapiro) ή ο γερουσιαστής της Αριζόνα -και πρώην αστροναύτης- Μaρκ Κέλι (Mark Kelly) θα τη βοηθούσαν να πετύχει τη μια νίκη.

Η Χάρις διεξάγει τις συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο με τους τελικούς υποψηφίους, όπως λένε δύο από τις πηγές με τον Γουόλζ να ετοιμάζεται να συναντηθεί μαζί της σήμερα Κυριακή.

Η Χάρις θα πάρει επίσης interview σήμερα και από τους Σαπίρο – Κέλι σύμφωνα με πηγή.

Τις τελευταίες ημέρες οι διεργασίες για την επιλογή αντιπροέδρου εντείνονται. Είχε προηγηθεί πυρετώδης και εξαντλητική προεργασία από ομάδες δικηγόρων που ολοκλήρωσαν τον έλεγχο επί των δυνάμει υποψηφίων με προκαταρκτικές συνεντεύξεις και ξεψάχνισμα κάθε πτυχής που θα μπορούσε να αποτελέσει στο μέλλον -από την προεκλογική περίοδο αλλά και μετά- στοιχείο αρνητικής έκπληξης.

Τώρα πλέον η Χάρις ανησυχεί κυρίως για ένα πράγμα: Ανώτερος Δημοκρατικός που βρίσκεται κοντά στη διαδικασία το περιέγραψε ως τα τρία C: «Competence, Chemistry, Core Values».

Επάρκεια και ικανότητα, χημεία (μαζί της) και αξίες, ελληνιστί.

Ποιος δηλαδή από τους υποψηφίους θα συμπυκνώνει αυτές τις ιδιότητες.

Η Χάρις ζυγίζει τις αποφάσεις της μαζί με τον σύζυγό της, Νταγκ Έμχοφ και περιστοιχιζόμενη από έναν μικρό κύκλο, έμπιστων συνεργατών. Ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας Έρικ Χόλντερ, μαζί με τον κουνιάδο της Χάρις, Τόνι Γουέστ, υπήρξαν ήταν κεντρικοί σύμβουλοι σε όλη τη διαδικασία.

Εκτιμάται ότι και ο κυβερνήτης του Κεντάκι Αντι Μπεσίρ (Andy Beshear) εξακολουθούν να βρίσκονται στην υπό εξέταση λίστα, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν τη διαδικασία. Το αργότερο έως την Τρίτη η Χάρις θα έχει κάνει γνωστή την απόφασή της χωρίς να αποκλείεται και η σημερινή ημέρα.

Η Χάρις ανεμένετο να συναντηθεί με την ομάδα που διενεργεί τους ελέγχους χθες Σάββατο προκειμένου να της παρουσιαστούν εμπεριστατωμένα τα τελικά πορίσματα για κάθε έναν από τους φιναλίστ.

Κάθε μία ενημέρωση επρόκειτο να διαρκέσει περίπου 60 με 90 λεπτά.

Ερωτήσεις, πολλές ερωτήσεις Σύμφωνα με πολλές συγκλίνουσες πηγές, οι παρουσιάσεις του Σαββάτου αναμενόταν να μειώσουν τον αριθμό των υποψηφίων που τελικά προσκαλούσε η Χάρις για τελικές συνεντεύξεις σήμερα Κυριακή.

Το κύριο μέλημα της Χάρις είναι η εκλογιμότητα, είπαν στο CNN πηγές που γνωρίζουν τη σκέψη της. «Θα κοιτάξει τι μπορεί να της προσδώσει μια επιλογή στην υποψηφιότητά της. Θα την βοηθήσει στις κρίσιμες Πολιτείες; Θα αποδειχθεί αντάξιος του χρίσματος;»

Και όπως μεταφέρει μία πηγή:

«Και η Κάμαλα θα κάνει ερωτήσεις. Ξανά και ξανά. Κάτι που άλλωστε είναι και το modus operandi της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments