Διεθνή

Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 300 οι νεκροί σε διαδηλώσεις

Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 300 οι νεκροί σε διαδηλώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Indian Express

Ο απολογισμός βασίζεται σε στοιχεία τα οποία έχουν ανακοινωθεί από την αστυνομία, αξιωματούχους και γιατρούς σε νοσοκομεία.

Ξεπερνούν τους 300 οι νεκροί των διαδηλώσεων στο Μπανγκλαντές, καθώς 94 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή σε συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και υποστηρικτές της κυβέρνησης, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο απολογισμός βασίζεται σε στοιχεία τα οποία έχουν ανακοινωθεί από την αστυνομία, αξιωματούχους και γιατρούς σε νοσοκομεία.

Ο απολογισμός αυτός είναι ο βαρύτερος που έχει καταγραφεί μέσα σε μία ημέρα ταραχών στην πρόσφατη ιστορία του Μπανγκλαντές. Στις 19 Ιουλίου, όταν οι φοιτητές κατέβηκαν στους δρόμους με αίτημα να αναθεωρηθεί το σύστημα προσλήψεων με ποσοστώσεις στον δημόσιο τομέα, είχαν σκοτωθεί 67 άνθρωποι.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν τους πολίτες να μη συνεργαστούν με την κυβέρνηση, ζητώντας τους να μην πληρώνουν φόρους ή λογαριασμούς κοινής ωφελείας και να μην πάνε στις δουλειές τους την Κυριακή (που είναι εργάσιμη ημέρα στο Μπανγκλαντές).

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός κατηγορεί τους διαδηλωτές για «σαμποτάζ». Σε μια προσπάθεια να καταπνίξει τις ταραχές, η κυβέρνηση έκοψε το δίκτυο στα κινητά τηλέφωνα και ο στρατός ανακοίνωσε ότι τέθηκε σε ισχύ μια νέα απαγόρευση κυκλοφορίας, για αόριστο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Ντάκα.

Επίσης, η Χασίνα κατηγόρησε όσους συμμετέχουν στις αναταραχές και στις καταστροφές, πως δεν είναι πλέον φοιτητές αλλά εγκληματίες. Μάλιστα, πρότρεψε τους υπόλοιπους πολίτες να χρησιμοποιήσουν βία, λέγοντας πως ο κόσμος πρέπει να τους αντιμετωπίσει με «σιδερένια χέρια».

Παράλληλα, η η κυβέρνηση ανακοίνωσε αργία από τη Δευτέρα έως τη Τετάρτη, ενώ τα δικαστήρια θα κλείσουν επ’ αόριστον. Οι αναταραχές είχαν επίσης ως αποτέλεσμα το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων σε ολόκληρη τη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments