Διεθνή

Μπανγκλαντές: Παραιτήθηκε και εγκατέλειψε τη χώρα η πρωθυπουργός εν μέσω σφοδρών ταραχών

Μπανγκλαντές: Παραιτήθηκε και εγκατέλειψε τη χώρα η πρωθυπουργός εν μέσω σφοδρών ταραχών

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Μπανγκλαντές: Παραιτήθηκε και εγκατέλειψε τη χώρα η πρωθυπουργός εν μέσω σφοδρών ταραχών

Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν εισβάλει στην πρωθυπουργική κατοικία, από την οποία διέφυγε η πρωθυπουργός Χασίνα

Στη δίνη της βίας είναι παραδομένη εδώ και έναν μήνα η πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, Ντάκα. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο η πρωθυπουργός της χώρας, Σέιχ Χασίνα, παραιτήθηκε από το αξίωμά της και διέφυγε στην Ινδία με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το Reuters χιλιάδες διαδηλωτές έχουν εισβάλει στην πρωθυπουργική κατοικία, από την οποία η Χασίνα διέφυγε.

Στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, που έχουν ξεκινήσει από τον Ιούλιο, έχουν σκοτωθεί περισσότερα από 300 άτομα.

Ο αρχηγός του στρατού του Μπανγκλαντές αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα και συνομιλεί με εξωστρατιωτικούς παράγοντες για την κατάσταση στη χώρα, δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος.

Ο γιος της πρωθυπουργού απηύθυνε έκκληση στις δυνάμεις ασφαλείας του Μπανγκλαντές να εμποδίσουν οποιαδήποτε κατάληψη της εξουσίας.

«Υποχρέωσή σας είναι να εγγυηθείτε την ασφάλεια του λαού και της χώρας μας, καθώς και την προστασία του Συντάγματος», δηλώνει σε ανάρτησή του στο Facebook απευθυνόμενος στις δυνάμεις ασφαλείας ο πολιτικός και επιχειρηματίας με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουν σε μη εκλεγμένη κυβέρνηση να αναλάβει την εξουσία ούτε για ένα λεπτό».

Την Κυριακή, τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και δεκάδων χιλιάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Το διαδίκτυο κόπηκε εντελώς για αρκετές ώρες εν μέσω της «Μεγάλης Πορείας στη Ντάκα».

Στους δρόμους έχει ο στρατός προκειμένου να επιβάλει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο οι διαδηλωτές αγνοούν.

Οι διαμαρτυρίες – ξεκίνησε τον Ιούλιο κυρίως από φοιτητές – είχε ως αίτημα την κατάργηση των ποσοστώσεων για τις θέσεις εργασίας στο δημόσιο.

Ωστόσο, στη συνέχεια μετατράπηκε σε ένα πολύ ευρύτερο αντικυβερνητικό κίνημα.

Οι βίαιες ταραχές ώθησαν την κυβέρνηση να περιορίσει την πρόσβαση σε υπηρεσίες Διαδικτύου σε ορισμένες περιοχές της χώρας

Ο ΟΗΕ ζήτησε να σταματήσει η «σοκαριστική βία» και κάλεσε τους πολιτικούς του Μπαγκλαντές και τις δυνάμεις ασφαλείας να αυτοσυγκρατηθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments