Διεθνή

Νεκρός από αεροπορικό βομβαρδισμό στη Γάζα ο υπουργός Οικονομίας της Χαμάς

Νεκρός από αεροπορικό βομβαρδισμό στη Γάζα ο υπουργός Οικονομίας της Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Νεκρός από αεροπορικό βομβαρδισμό στη Γάζα ο υπουργός Οικονομίας της Χαμάς

Είχε σημαντικό ρόλο στην εσωτερική λειτουργία της οργάνωσης

Νεκρό είναι ένα ακόμη υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια. Όπως ανέφεραν σε ανάρτησή τους οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, νεκρός από πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας, έπεσε ο υπουργός Οικονομίας της οργάνωσης, Αμπντ αλ-Φατάχ αλ-Ζαρίι.

Το συγκεκριμένο στέλεχος είχε, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, σημαντικό ρόλο στην εσωτερική λειτουργία της Χαμάς, καθώς επέβλεπε την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας και διαχειριζόταν αγορές που τελούσαν υπό τον έλεγχο της οργάνωσης.

Προληπτικό χτύπημα εναντίον του Ιράν εξετάζει το Ισραήλ – Εντείνονται οι ανησυχίες [vid]

Το Ισραήλ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει ένα προληπτικό χτύπημα για να αποτρέψει το Ιράν, εάν υπάρξουν αδιάσειστα  στοιχεία ότι η Τεχεράνη ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επίθεση, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετά τη συνάντηση του  Μπενιαμίν Νετανιάχου με τους αρχηγούς ασφαλείας.

Η σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των IDF Χέρζι Χαλεβί, ο επικεφαλής της Μοσάντ Νταβίντ Μπαρνέα και ο διευθυντής της Σιν Μπετ Ρόνεν Μπαρ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολεμικής προετοιμασίας του Ισραήλ μετά τις απειλές του Ιράν και της Χεζμπολάχ για επιθέσεις εναντίον του τις επόμενες ημέρες.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για επικείμενη επίθεση από το Ιράν και τις περιφερειακές ομάδες του ως αντίποινα για τις δολοφονίες του Φουάντ Σουκρ και του Ισμαήλ Χανίγια, ενώ την ίδια ώρα οι ΗΠΑ που στέλνουν αμυντικές ενισχύσεις, πιέζουν επίσης και για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή ότι «το Ισραήλ βρίσκεται σε πολυμέτωπο πόλεμο ενάντια στον άξονα του κακού του Ιράν. Χτυπάμε κάθε ένα από τα χέρια του με μεγάλη δύναμη. Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε σενάριο – τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments