Διεθνή

Στο χάος το Μπανγκλαντές: Η πρωθυπουργός έφυγε με ελικόπτερο για Ινδία – Πάνω από 300 νεκροί

Στο χάος το Μπανγκλαντές: Η πρωθυπουργός έφυγε με ελικόπτερο για Ινδία – Πάνω από 300 νεκροί

Πηγή Φωτογραφίας: The Sheikh Hasina-led Bangladesh government has declared an indefinite nationwide curfew starting at 6 pm on Sunday after protests against her regime turned violent, resulting in the deaths at least 60 people on Sunday. (AP Photo)

Χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν επιδρομή κατά της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ντάκα, του Μπανγκλαντές μετέδωσε η τηλεόραση

Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σέιχ Χασίνα παραιτήθηκε, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο πληροφορίες.

H Σέιχ Χασίνα επιβιβάσθηκε σε στρατιωτικό ελικόπτερο με προορισμό την Ινδία, σύμφωνα με πληροφορίες της Prothom Alo Daily.

Παράλληλα, χιλιάδες διαδηλωτές επέδραμαν κατά της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ντάκα, μετέδωσε η τηλεόραση.

Παράλληλα, χιλιάδες διαδηλωτές επέδραμαν κατά της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ντάκα, μετέδωσε η τηλεόραση.

Ο απολογισμός των διαδηλώσεων στο Μπανγκλαντές έφθασε σήμερα τους τουλάχιστον 300 νεκρούς, αφού 94 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες, Κυριακή, σε συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και υποστηρικτές της κυβέρνησης, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο απολογισμός αυτός βασίζεται στα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί από την αστυνομία, αξιωματούχους και γιατρούς σε νοσοκομεία.

Την ίδια στιγμή, ο γιος της πρωθυπουργού απηύθυνε έκκληση στις δυνάμεις ασφαλείας του Μπανγκλαντές να εμποδίσουν οποιαδήποτε κατάληψη της εξουσίας. «Υποχρέωσή σας είναι να εγγυηθείτε την ασφάλεια του λαού και της χώρας μας, καθώς και την προστασία του Συντάγματος», δηλώνει σε ανάρτησή του στο Facebook απευθυνόμενος στις δυνάμεις ασφαλείας ο πολιτικός και επιχειρηματίας με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουν σε μη εκλεγμένη κυβέρνηση να αναλάβει την εξουσία ούτε για ένα λεπτό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments