Nέα της αγοράς

Βουλιάζουν τα κρυπτονομίσματα – Χάθηκαν 270 δισ. ευρώ σε 24 ώρες

Βουλιάζουν τα κρυπτονομίσματα – Χάθηκαν 270 δισ. ευρώ σε 24 ώρες

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay.com

Τo ether έφτασε νωρίτερα να χάνει πάνω από το ένα πέμπτο της αξίας του, προτού μειώσει κάπως τις απώλειές του.

Κεφαλαιοποίηση περίπου 270 δισ. ευρώ έχασε η αγορά των κρυπτονομισμάτων μέσα σε 24 ώρες, καθώς οι επενδυτές ξεπουλούν τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

To bitcoin σημειώνει πτώση 11% στα 52.759 δολάρια και το ether χάνει 15%, καθώς το sell off στα κρυπτονομίσματα έρχεται εν μέσω μαζικών ρευστοποιήσεων στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου.

Το μεγαλύτερο από τα κρυπτονομίσματα διευρύνει τώρα τις απώλειες του 13,1% που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα. Αυτή ήταν η χειρότερη εβδομαδιαία πτώση του από την περίοδο κατά την οποία κατέρρευσε το χρηματιστήριο FTX.

Τo ether έφτασε νωρίτερα να χάνει πάνω από το ένα πέμπτο της αξίας του, προτού μειώσει κάπως τις απώλειές του.

Η παγκόσμια πτώση στις αγορές αντανακλά τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, τους γεωπολιτικούς κινδύνους και τα ερωτήματα για το εάν η τεχνητή νοημοσύνη θα αποδειχθεί τόσο αποδοτική όσο λέγεται.

Η Goldman Sachs αύξησε τις πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ το επόμενο έτος στο 25% από 15%, αν και πρόσθεσε ότι υπάρχουν λόγοι να μην φοβόμαστε μια ύφεση.

«Πρόκειται για μια αρκετά δραματική αλλαγή στο αφήγημα, η οποία δείχνει ότι μεγάλο μέρος από τις πρόσφατες τάσεις στηρίχθηκε στις προσδοκίες για μια ήπια προσγείωση των ΗΠΑ», εξηγεί στο Bloomberg ο Charu Chanana, αναλυτής της Saxo Bank. «Όσο περισσότερο αμφισβητείται το σενάριο της ομαλής προσγείωσης των ΗΠΑ, τόσο μεγαλύτερη διόρθωση θα μπορούσαμε να δούμε στις μετοχές».

Το κλίμα στις αγορές επιβαρύνθηκε επίσης από την είδηση ​​ότι η Berkshire Hathaway του Warren Buffett μείωσε το μερίδιό της στην Apple σχεδόν 50%, στο πλαίσιο μαζικών ρευστοποιήσεων το δεύτερο τρίμηνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments