Πολιτική

Διπλωματικές πηγές για τις εκλογές στη Χειμάρρα: Σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας

Διπλωματικές πηγές για τις εκλογές στη Χειμάρρα: Σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Διπλωματικές πηγές για τις εκλογές στη Χειμάρρα: Σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας

Να απαντήσουν στις καταγγελίες για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας στη Χειμάρρα μετά τη νίκη του Βαγγέλη Τάβου καλούν τα Τίρανα ελληνικές διπλωματικές πηγές.

«Οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν από μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών στο Δήμο Χειμάρρας, ιδίως περί πληθυσμιακής αλλοίωσης του εκλογικού σώματος και άρνησης του συνταγματικού δικαιώματος της ψήφου σε χιλιάδες πολίτες της Χειμάρρας με την πρόφαση της λήξης ισχύος των Δελτίων Ταυτότητάς τους, εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κυβερνητικές πηγές για τη νίκη του Βαγγέλη Τάβου.

«Η δημοκρατική αρχή και το ευρωπαϊκό κεκτημένο επιβάλλουν στις αλβανικές αρχές να αξιολογήσουν και να απαντήσουν όλες τις αναφορές που σχετίζονται με την ακεραιότητα των χθεσινών εκλογών», τονίζεται.

Το ποσοστό με το οποίο επικράτησε ο Βαγγέλης Τάβος

Σημειώνεται ότι ο Βαγγέλης Τάβος, εκλεκτός του Έντι Ράμα, είναι ο νικητής στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου δημάρχου Χειμάρρας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Τάβος συγκέντρωσε το 59% των ψήφων (4.858 ψήφοι), ενώ ο Πέτρος Γκικουρίας τον οποίο στήριξε η ελληνική μειονότητα πήρε το 41% (3.400 ψήφοι).

Εκλογικοί αντιπρόσωποι της Ομόνοιας που μίλησαν στον ΣΚΑΪ αρκέστηκαν να σχολιάσουν με νόημα ότι «η τρομοκρατία κέρδισε στη Χειμάρρα».

Από την πλευρά του, ο Τάβος στην πρώτη δήλωσή του ευχαρίστησε θερμά τον Έντι Ράμα και τις δομές του δομές του Σοσιαλιστικού κόμματος για τη συμπαράστασή τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments