Πολιτική

Οι στόχοι του Μαξίμου για τον Αύγουστο

Οι στόχοι του Μαξίμου για τον Αύγουστο

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Σε ποιους τομείς εστιάζει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο Αύγουστος, μήνας της θερινής χαλάρωσης, δεν σηματοδοτεί εφησυχασμό για το Μέγαρο Μαξίμου, ειδικά μετά τις πρόσφατες ευρωεκλογές και την απώλεια ενός εκατομμυρίου ψηφοφόρων. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβερνητική μηχανή θα συνεχίσει να λειτουργεί με εντατικούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με στόχο την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και προοπτική τη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, σχεδιάζονται παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, με τη ΔΕΘ να αποτελεί ένα κρίσιμο πολιτικό σημείο και αφετηρία για την ανασυγκρότηση των δυνάμεων. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, πριν από την ολιγοήμερη θερινή ανάπαυλα, ζητώντας από τους υπουργούς του να εργαστούν σκληρά: «Τα μέτρα για την καθημερινότητα προφανώς και δεν πάνε διακοπές», υπογράμμισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα μέλη της κυβέρνησης δεν θα σταματήσουν τη δουλειά τους. Αντιθέτως, η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών και στην αντιμετώπιση του υψηλού κόστους ζωής παραμένει προτεραιότητα, ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ειδικότερα, το κέντρο βάρους της κυβερνητικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα εστιάζει στους εξής τομείς: εισοδήματα, εκσυγχρονισμός του κράτους, πρωτογενής τομέας, δημόσια Υγεία και στέγη. Εξάλλου, στο υπουργικό συμβούλιο του Ιουλίου παρουσίασε την Αναθεώρηση Σχεδίων Δράσης των Υπουργείων 2024, δίνοντας στους υπουργούς τους «νέους φακέλους» με τα ορόσημα και τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, που θα πρέπει να δρομολογηθούν ή να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2024. Πρόκειται, αναλυτικά, για 58 έργα και 87 μεταρρυθμιστικές δράσεις, με 881 νέα ορόσημα πολιτικής.

Αναφερόμαστε σε δράσεις, έργα και μεταρρυθμίσεις που λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας και σχετίζονται με τους πέντε βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος, το οποίο στοχεύει σε μια Ελλάδα πιο παραγωγική, κοινωνική, ψηφιακή, πράσινη, δίκαιη και ισχυρή. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε και κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου η ανάγκη για επιτάχυνση και ταυτόχρονα εμπλουτισμό των κυβερνητικών δράσεων με νέες πολιτικές που θα ανταποκριθούν σε σύγχρονα προβλήματα και αιτήματα που θέτουν οι πολίτες στην κυβέρνηση.

Αυτή ακριβώς η ανάγκη αντικατοπτρίζεται και στην αναθεώρηση των Ετήσιων Σχεδίων Δράσης των Υπουργείων για το 2024, όπως παρατήρησε. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προετοιμασία για την πρωθυπουργική παρουσία στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, του κόστους στέγης, της κλιματικής κρίσης, των κενών θέσεων εργασίας στην αγορά, καθώς και στην περαιτέρω αύξηση των επενδύσεων. Παράλληλα, προωθούνται μεταρρυθμιστικές αλλαγές στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας, με μέτρα και παρεμβάσεις που ενισχύουν το κυβερνητικό αφήγημα για μια πραγματική στροφή του Μαξίμου στη βελτίωση της καθημερινότητας των Ελλήνων.

Σχετικά με τη λειτουργία της κυβερνητικής δομής, πραγματοποιήθηκε ανασχηματισμός σε επίπεδο γενικών γραμματέων των υπουργείων, με σκοπό την επιτάχυνση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και την παροχή ενός πιο αποτελεσματικού κράτους στους πολίτες. Έτσι, η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να παρουσιαστεί ενώπιον του λαού έχοντας εκπληρώσει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις. Η εκκρεμότητα σχετικά με την επιλογή του Έλληνα επιτρόπου στην ΕΕ επιλύθηκε με την ανακοίνωση του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Εκτός από την ευρωπαϊκή της διάσταση, αυτή η κίνηση θεωρείται στρατηγική ενέργεια του Μαξίμου, με στόχο να μειώσει την εσωκομματική κριτική σχετικά με την αλλοίωση της ταυτότητας της κεντροδεξιάς παράταξης, μέσω της αξιοποίησης στελεχών από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, στο πλαίσιο της διεύρυνσης της ΝΔ προς το Κέντρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments