Διεθνή

Δημοσκόπηση: Ολική επαναφορά για την Χάρις στη μάχη με τον Τραμπ

Δημοσκόπηση: Ολική επαναφορά για την Χάρις στη μάχη με τον Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: Hindustan Times

Προβάδισμα μιας ποσοστιαίας μονάδας για την εκλεκτή των Δημοκρατικών.

Ακόμη πιο «ενδιαφέρουσα» μπορεί να κάνει την ήδη σκληρή μάχη Χάρις – Τραμπ η σημερινή επιλογή αντιπροέδρου εκ μέρους της υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Δημοσκόπηση του CBS που δημοσιεύθηκε χθες Δευτέρα, δείχνει ότι η Κάμαλα Χάρις διατηρεί, σε εθνικό επίπεδο, προβάδισμα μίας μονάδας έναντι του Τραμπ, κάτι που ανατρέπει, τουλάχιστον δημοσκοπικά, την υστέρηση 5 μονάδων που κατέγραφε ο Τζο Μπάιντεν.

Η Χάρις προηγείται καθαρά μεταξύ των γυναικών – ψηφοφόρων: ένα πλεονέκτημα που χρειάζονταν οι Δημοκρατικοί. Οι γυναίκες ψηφοφόροι πιστεύουν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ότι η Χάρις θα ήταν πολύ πιο επωφελής για τα συμφέροντά τους εάν εκλεγόταν. Πολύ λιγότερες γυναίκες λένε το ίδιο για τον Τραμπ.

Η απόσυρση Μπάιντεν έχει δημιουργήσει ένα σχετικό κύμα ενθουσιασμού στις τάξεις των Δημοκρατικών. Για την ακρίβεια, τους δίδει ένα παραπάνω κίνητρο για να ψηφίσουν, δείχνει η δημοσκόπηση.

Η Χάρις επίσης ανακτά το πλεονέκτημα της ψυχικής και διανοητικής καταλληλότητας έναντι του Τραμπ, πεδίο στο οποίο η υποψηφιότητα Μπάιντεν υστερούσε σημαντικά.

Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι ψηφοφόροι του Τραμπ πιστεύουν ότι ο Χάρις θα βοηθήσει τα συμφέροντα των μαύρων περισσότερο παρά των λευκών. Αντιθέτως οι ψηφοφόροι της Χάρις πιστεύουν ότι η υποψηφιότητά της θα είναι εξίσου επωφελής για όλους, ασχέτως φύλου και/ή φυλής.

Ωθηση στην Χάρις δίνει και το γεγονός ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι λένε τώρα ότι η χώρα είναι έτοιμη να εκλέξει μια μαύρη γυναίκα ως πρόεδρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments