Διεθνή

«Κλειδώνει» το δίδυμο των Δημοκρατικών

«Κλειδώνει» το δίδυμο των Δημοκρατικών

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Μέχρι το Σάββατο η Χάρις και ο «εκλεκτός» της θα επισκεφθούν επτά πολιτείες-κλειδιά – «Οποιον και να επιλέξει, το πρόβλημα παραμένει η πολιτική σταδιοδρομία της», είπε ο Τζ. Ντ. Βανς.

Υστερα από μία εβδομάδα συνεντεύξεων με τους επίδοξους υποψήφιους αντιπροέδρους της, η Κάμαλα Χάρις ετοιμαζόταν να ανακοινώσει τον συνυποψήφιό της, προτού εγκαινιάσει σειρά περιοδειών σε κρίσιμες πολιτείες.

Η εκστρατεία της Χάρις χαρακτηρίσθηκε από την ταχύτητα και τη λήψη αποφάσεων κάτω από μεγάλη χρονική πίεση. Την Κυριακή η αντιπρόεδρος είχε συζητήσεις με τουλάχιστον τρεις υποψηφίους: τον κυβερνήτη της Πενσιλβάνια Τζος Σαπίρο, τον γερουσιαστή της Αριζόνα Μαρκ Κέλι και τον κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Ουόλτς. Τρεις ακόμη πολιτικοί παρέμεναν χθες στην κούρσα: ο κυβερνήτης του Ιλινόι Τζέι Μπι Πρίτσκερ, ο κυβερνήτης του Κεντάκι Αντι Μπεσίαρ και ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζιγκ.

Η εκστρατεία Χάρις προχώρησε ένα ακόμη βήμα παρακάτω, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα «Ρεπουμπλικανοί υπέρ της Χάρις», το οποίο θα δώσει την ευκαιρία σε στελέχη της αντιπολίτευσης, δυσαρεστημένα με τον Τραμπ, να κινητοποιήσουν τα δίκτυά τους, αποδεικνύοντας τον ενωτικό χαρακτήρα της υποψηφιότητας της αντιπροέδρου.

Η Χάρις θα εμφανισθεί σήμερα το βράδυ σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια, ενώ στη σκηνή θα τη συνοδεύει ο συνυποψήφιός της. Μέχρι το Σάββατο, το Δημοκρατικό δίδυμο θα επισκεφθεί έξι ακόμη πολιτείες-κλειδιά για τις εκλογές του Νοεμβρίου. Εκτός της Πενσιλβάνια, η Χάρις θα επισκεφθεί πάλι την Τζόρτζια, την Αριζόνα, τη Νεβάδα, το Μίσιγκαν και τη Βόρεια Καρολίνα, σε μια προσπάθεια να εδραιώσει το μικρό προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων που της έδιναν χθες οι δημοσκοπήσεις έναντι του Τραμπ.

Σύμβουλοι της Χάρις συνειδητοποιούν ότι η ορμή της εκστρατείας της ενδέχεται να αποτελέσει παροδικό φαινόμενο, υπενθυμίζοντας στους οπαδούς της ότι η κούρσα με τον Τραμπ είναι αμφίρροπη και θα κριθεί στο νήμα. Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών Τζέι Ντι Βανς είπε στο δίκτυο Fox την Κυριακή ότι η επιλογή του υποψήφιου αντιπροέδρου της Χάρις δεν τον απασχολεί. «Οποιον και να επιλέξει, το πρόβλημα παραμένει η πολιτική σταδιοδρομία της Κάμαλα Χάρις, ενώ οι πρωτοβουλίες της θα είναι πολύ βλαβερές για τη χώρα», είπε ο Βανς.

Τη χθεσινή κατακόρυφη πτώση των χρηματιστηρίων εκμεταλλεύθηκε η εκστρατεία Τραμπ, αποδίδοντας το φαινόμενο στη Χάρις. «Ευημερία Τραμπ ή κραχ Κάμαλα;» έγραψε με κεφαλαία γράμματα ο Τραμπ σε μήνυμα στην ιδιόκτητη πλατφόρμα του, Truth Social.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments