Διεθνή

Πακιστανός με δεσμούς με το Ιράν φέρεται να σχεδίαζε δολοφονίες στις ΗΠΑ – Μεσα στους στόχους του και ο Τραμπ

Πακιστανός με δεσμούς με το Ιράν φέρεται να σχεδίαζε δολοφονίες στις ΗΠΑ – Μεσα στους στόχους του και ο Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Πακιστανός με δεσμούς με το Ιράν φέρεται να σχεδίαζε δολοφονίες στις ΗΠΑ - Μεσα στους στόχους του και ο Τραμπ

Το FBI πιστεύει ότι στόχοι της συνωμοσίας ήταν ο Τραμπ και άλλοι νυν και πρώην Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι

Ένας 46χρονος Πακιστανός, ο Ασίφ Μέρτσαντ, φέρεται ότι έχει δεσμούς με το Ιράν και κατηγορείται για μια αποτυχημένη συνωμοσία δολοφονίας με στόχο τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο και δικαστικά έγγραφα.

Το FBI πιστεύει ότι στόχοι της συνωμοσίας ήταν ο Τραμπ και άλλοι νυν και πρώην Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ετοιμαζόταν να φύγει από τις ΗΠΑ

Ο 46χρονος Ασίφ Μέρτσαντ κατηγορείται ότι ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και συνεργάστηκε με έναν εκτελεστή για να πραγματοποιήσει τις δολοφονίες στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις κατηγορίες που κατέθεσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Ο Μέρτσαντ συνελήφθη στις 12 Ιουλίου ενώ ετοιμαζόταν να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν οι εισαγγελείς, λίγο αφότου συναντήθηκε με υποτιθέμενους εκτελεστές που πίστευε ότι θα προχωρούσαν στις δολοφονίες, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μυστικοί αστυνομικοί. Το FBI πιστεύει ότι απέτρεψε το σχέδιο του Μέρτσαντ πριν από οποιαδήποτε επίθεση και τις εβδομάδες μετά τη σύλληψή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments