Πολιτική

Άδωνις από την Κω: Προκηρύσσουμε θέσεις παθολόγων, καρδιολόγων και παιδιάτρου για το νησί

Άδωνις από την Κω: Προκηρύσσουμε θέσεις παθολόγων, καρδιολόγων και παιδιάτρου για το νησί

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI//Άδωνις από την Κω: Προκηρύσσουμε θέσεις παθολόγων, καρδιολόγων και παιδιάτρου για το νησί

Κατά 40% έχει αυξηθεί ο τακτικός προϋπολογισμός την τελευταία τετραετία

Στην προκήρυξη 4 θέσεων παθολόγων, 2 θέσεων καρδιολόγων και ενός παιδιάτρου για το νοσοκομείο της νήσου Κω προβαίνει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, την Κω επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους του νοσοκομείου και είχε συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, εκπροσώπους του ιατρικού συλλόγου του νησιού, καθώς και των εργαζομένων.

Με βάση όσα ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τον επόμενο μήνα θα προκηρυχθούν τέσσερις θέσεις, ταυτόχρονα, για παθολόγους και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω προκήρυξης θα ακολουθήσει προκήρυξη για δύο καρδιολόγους, αλλά και για παιδίατρο. «Στα πλαίσια της περιοδείας μου στα Δωδεκάνησα, ξεκίνησα με επίσκεψη στο γενικό νοσοκομείο της νήσου Κω, για το όποιο ως γνωστόν είχαμε και τις δημόσιες συζητήσεις το περασμένο διάστημα στη Βουλή, σε σχέση με τη γνωστή διάταξη. Είχα συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της νήσου, από παρεξήγηση γράφτηκε ότι δεν επρόκειτο να δω την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, αντιθέτως η πρόθεσή μου ήταν να πάω και στα γραφεία τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω οπουδήποτε και να μη δω τον οικείο ιατρικό σύλλογο ή τον οικείο σύλλογο των γιατρών του ΕΣΥ ή τον οικείο σύλλογο των εργαζομένων. Όλοι αυτοί είναι εξ ορισμού και αξιωματικά προσκεκλημένοι σε κάθε μου επίσκεψη», τόνισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Και ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε στο σημείο αυτό λέγοντας: « Είχα μία πολύ διεξοδική συζήτηση, αποφασίσαμε να προκηρύξουμε άμεσα το μήνα Σεπτέμβριο και τις τέσσερις κενές θέσεις των παθολόγων, όπου με τα νέα κίνητρα και το νέο πλαίσιο θα μπορέσουμε να έχουμε μία πολύ καλύτερη επιτυχία από ό, τι στο παρελθόν και του χρόνου τέτοια εποχή το νοσοκομείο να είναι σε πολύ πιο εύρυθμη λειτουργία από ότι σήμερα. Το νοσοκομείο έχει προβλήματα, δεν αντιλέγω, δεν είναι όμως όλα μαύρα, ακούστηκαν και πάρα πολλά καλά λόγια για αυτά που γίνονται στο νοσοκομείο. Να πω μόνο ότι έχει αυξηθεί ο τακτικός προϋπολογισμός την τελευταία πενταετία κατά 40 %».

Εν συνεχεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι έχει δώσει εντολή να ανοίξουν και επικουρικές θέσεις, αλλά και θέσεις με μπλοκάκι, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία των προσλήψεων και θα βρεθεί στο νησί τους επόμενους μήνες για να κάνει μία δεύτερη αυτοψία.

Συνεχίζοντας, ο υπουργός απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναφέροντας ότι θεσπίστηκαν καινούργια κίνητρα για τις προσλήψεις, ενώ τόνισε ότι το έλλειμμα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι το νούμερο ένα πρόβλημα των ευρωπαϊκών συστημάτων υγείας. Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι όσες ιδιωτικές κλινικές και να υπάρχουν, ο κορμός του συστήματος υγείας θα είναι το ΕΣΥ. Ακόμα αναφέρθηκε στο κέντρο υγείας Αντιμάχειας ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ιδιωτικοποιηθεί, όπως ακούστηκε.

Αναφερόμενος, δε, στα κίνητρα που δίδονται στους μόνιμους, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «αλλάξαμε όλο το πλαίσιο των άγονων, η ΚΥΑ, θα βγει εντός του μηνός. Ένας γιατρός που θα πηγαίνει σε ένα άγονο νοσοκομείο, όπως η Κως (ένα νοσοκομείο που έχει διαδοχικές άγονες προσκλήσεις – αυτόματα πηγαίνεις αυτή την κατηγορία του άγονου), έχει σοβαρό οικονομικό όφελος, 3600 € επιπλέον το χρόνο ( αφορά όλο το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου) και 7200 € σε ειδικότητες με πολύ μεγάλη έλλειψη. Αυτά για το ελληνικό κράτος δεν είναι λίγα χρήματα» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός δηλώνοντας για πρώτη φορά ότι τα κίνητρα που δίνονται στους αποσπασμένους θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ενώ θα αυξηθούν και οι απολαβές του μόνιμου προσωπικού που έβαζαν όλα αυτά τα χρόνια ”πλάτη” στο νοσοκομειακό ίδρυμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments