Πολιτική

Η πισίνα Κασσελάκη προκαλεί αναταραχές στον ΣΥΡΙΖΑ

Η πισίνα Κασσελάκη προκαλεί αναταραχές στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Αποστάσεις από την αφήγηση Κασσελάκη τηρούν κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η «πισίνα» στην εξοχική κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες έχει προκαλέσει αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη του κόμματος, που στο παρελθόν έχουν ασκήσει κριτική στον πρόεδρό τους, επέλεξαν να κρατήσουν αποστάσεις ή να παραπέμψουν το θέμα της «δεξαμενής νερού» στη δημόσια διοίκηση, δημιουργώντας την αίσθηση ενός ρήγματος στις τάξεις της Κουμουνδούρου.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, κληθείς να σχολιάσει το θέμα (ERTnews), τόνισε ότι «οι πολιτικοί δεν θα πρέπει να αναγκάζουν τους συντρόφους και το κόμμα τους να απολογούνται για τις πράξεις τους». Υπογράμμισε επίσης ότι «πολλές χαρισματικές προσωπικότητες από τον προοδευτικό χώρο αγωνίστηκαν για να διατηρηθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά» και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά στους παραδοσιακούς οικισμούς, ειδικά απέναντι σε μια πολιτική που διαχρονικά έχει ακολουθήσει η Δεξιά και η ΝΔ».

Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «αν ο Στέφανος Κασσελάκης έχει διαπράξει όσα καταγγέλλει το Πρώτο Θέμα, οφείλει να δώσει λεπτομερείς απαντήσεις» και «να αποκαταστήσει την κατάσταση σήμερα, ζητώντας συγγνώμη».

Ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης, ερωτηθείς από το Πρώτο Πρόγραμμα σχετικά με την «πισίνα» του Στέφανου Κασσελάκη, δήλωσε: «Περιμένω από την ελληνική Πολιτεία, το οργανωμένο Κράτος, την Περιφέρεια και την Πολεοδομία να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, τις οποίες ούτε εμείς ούτε το Πρώτο Θέμα μπορούμε να παρέχουμε». Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης πρόσθεσε ότι «υπάρχουν διοικητικές δομές που πρέπει να μας ενημερώσουν για την κατάσταση. Μόλις έχουμε πληροφορίες, θα σχολιάσω ό,τι χρειαστεί».

Λίγο μετά την αναδημοσίευση των δηλώσεών του στην ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος, ο βουλευτής αντέτεινε στο μέσο, επισημαίνοντας ότι «η αναπαραγωγή και η διαστρέβλωση ισοδυναμούν με ενοχή και δόλο». Ωστόσο, τόνισε ότι «οι αρμόδιοι για την αξιολόγηση οποιασδήποτε κατάστασης είναι τα επίσημα όργανα της πολιτείας» και κάλεσε το Πρώτο Θέμα να μην παίζει «με τη δημοκρατία και τους πολίτες, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και ακολουθώντας το δόγμα Μητσοτάκη».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος δήλωσε (ΣΚΑΙ) ότι «θα ακούσω τις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι απάντησε μέσω των social media, επισημαίνοντας ότι η κατασκευή υπήρχε ήδη εκεί, άρα δεν πρόκειται για κάτι νέο… Αυτό θα αποδειχθεί». Πρόσθεσε επίσης ότι «αν υπάρχει παρανομία, θα αποκαλυφθεί τις επόμενες ημέρες και, φυσικά, θα υπάρξουν οι κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος».

Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επιπλέον ότι «δεν είναι σκόπιμο να ασχολούμαστε με ζητήματα που είναι δευτερεύοντα σε σχέση με την πραγματική επικαιρότητα, ειδικά ενόψει του σκανδάλου των υποκλοπών, του δεύτερου σκανδάλου της συγκάλυψης και του τρίτου σκανδάλου της συγκάλυψης της συγκάλυψης». Όσον αφορά την υπερέκθεση της προσωπικής ζωής του Στέφανου Κασσελάκη, ανέφερε ότι «σε αυτό το θέμα δεν υπερεξέθεσε τον εαυτό του» και πρόσθεσε ότι «έχει κάνει την αυτοκριτική του, ελπίζουμε όλοι ότι αυτό θα πάψει να είναι το κυρίαρχο θέμα».

Στον αντίποδα, απόλυτα υποστηρικτικός στον Στέφανο Κασσελάκη εμφανίστηκε ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, επισημαίνοντας (Πρώτο Πρόγραμμα) πως αυτό το ζήτημα «έχει λυθεί, έχει εξηγηθεί». Σημείωσε, δε, πως το όλο ζήτημα πρέπει να τεθεί «στο μέγεθος το οποίο του αρμόζει».

«Το να θέλει να βρέξει κάποιος τα πόδια του στα νερά, είτε αυτά είναι βαθιά, είτε είναι δύσκολα, είτε είναι στο 1 και 20, για να μπορέσει να κάνει ένα ποδόλουτρο, δεν έχει καμία σχέση το να το παίρνουμε και να το κάνουμε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, όταν ειδικά δίνεται η απάντηση μέσα σε ένα 24ωρο. Δεν υπήρξε κανένα ζήτημα το οποίο δεν δόθηκε ή αποκρύφτηκε» κατέληξε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments