Πολιτική

Μαξίμου: Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου από τον Σεπτέμβριο

Μαξίμου: Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου από τον Σεπτέμβριο

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Στόχος να υλοποιηθούν στο 100% οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται αποφασισμένος να επιταχύνει το κυβερνητικό έργο, με στόχο την πλήρη υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για το 2024, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν φτάσει το 42%. Αυτό γνωστοποίησε και μέσω της πρόσφατης ανάρτησής του.

«Έχουμε υλοποιήσει το 42% των δεσμεύσεων για το τρέχον έτος, συμπεριλαμβανομένων 29 μεταρρυθμίσεων και 25 σημαντικών δημόσιων επενδύσεων», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι «η συνέχεια θα περιλαμβάνει επιτάχυνση των ρυθμών, ώστε να φτάσουμε στο 100% της υλοποίησης, καθώς και εμπλουτισμό του σχεδιασμού μας με 58 νέα έργα και 87 νέες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε πιο στοχευμένα τις νέες πιεστικές προκλήσεις της καθημερινότητας. Οι νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες μας σε αυτούς τους τομείς θα ξεκινήσουν από το Φθινόπωρο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το μήνυμα των πολιτών είναι «πιάστε δουλειά και να πετύχετε τα αποτελέσματα που δεσμευτήκατε».

Το μήνυμα από την κυβέρνηση πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, όπως φάνηκε και στην ανακοίνωση των νέων Γενικών Γραμματέων των υπουργείων είναι σαφές. Οι αλλαγές που δρομολογούνται είναι απαραίτητες για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και έγιναν σε συνεννόηση με όλους τους υπουργούς, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως ανέφεραν σχετικά ασφαλείς πηγές, “με ορίζοντα το 2027 και το τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιηθεί μέχρι τότε, οι όποιες τοποθετήσεις, αντικαταστάσεις ή μετακινήσεις αποφασίστηκαν αφού αξιολογήθηκε το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα, εκτιμώντας την προσφορά της καθεμιάς και του καθενός για ένα αποτελεσματικότερο κράτος στην υπηρεσία των πολιτών».

Επισημαίνεται ότι, μετά τις θερινές διακοπές, ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι κυβέρνηση και κόμμα έχουν ως μοναδικό αντίπαλο τα προβλήματα των πολιτών και εκεί πρέπει να δοθούν οι μάχες το επόμενο διάστημα.

Τέλος, αναμένεται να επισημάνει, εκ νέου, ότι οι πολίτες ζήτησαν περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, σε μία πορεία χωρίς υποκριτικές στροφές προς τα δεξιά, προς τα αριστερά ή προς το κέντρο, αλλά με κατεύθυνση μόνο μπροστά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments