Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Με τον πρέσβη της Γερμανίας συναντήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Παναγιωτόπουλος: Με τον πρέσβη της Γερμανίας συναντήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Πηγή Φωτογραφίας: Γρ.Τύπου Υπ. Μετανάστευσης//Παναγιωτόπουλος: Με τον πρέσβη της Γερμανίας συναντήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ενημέρωσε τον Γερμανό πρέσβη για τη διμερή συνεργασία με την Τουρκία σχετικά με τη διαχείριση των ροών

Τον πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Αντρέας Κιντλ, υποδέχθηκε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο υπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην αναταραχή των τελευταίων ημερών στη Μέση Ανατολή και τις συνέπειες που αυτή μπορεί να έχει στις μεταναστευτικές ροές.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ενημέρωσε τον Γερμανό πρέσβη για τη διμερή συνεργασία με την Τουρκία σχετικά με τη διαχείριση των ροών, η οποία έχει παράξει θετικά αποτελέσματα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι δύο συνομιλητές, αναφέρθηκαν και στη σημασία της κοινωνικής ένταξης προσφύγων και μεταναστών, ενώ συζήτησαν και για την ενίσχυση της νόμιμης μετανάστευσης, τόσο λόγω των αναγκών της ελληνικής οικονομίας σε εργατικά χέρια, όσο και στη σημασία της ως μέσο ανάσχεσης της παράνομης διακίνησης.

Τέλος, επιβεβαίωσαν την καλή συνεργασία των δύο χωρών στο μεταναστευτικό και συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστεί τόσο διμερώς, όσο και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments