Πολιτική

Παπαστεργίου: Στόχος μας η κατάργηση των πιστοποιητικών

Παπαστεργίου: Στόχος μας η κατάργηση των πιστοποιητικών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Παρουσίαση από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου του πολυγλωσσικού "Ψηφιακού Βοηθού" - "mAigov", Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το έργο αυτό, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και άλλα αρμόδια υπουργεία, αποσκοπεί στη διευκόλυνση των πολιτών

Η πρωτοβουλία για το ψηφιακό πορτοφόλι του gov.gr αποτελεί σημαντική εξέλιξη στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών στην Ελλάδα. Το έργο αυτό, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και άλλα αρμόδια υπουργεία, αποσκοπεί στη διευκόλυνση των πολιτών, στην απλοποίηση των διαδικασιών και στη μείωση της γραφειοκρατίας. Για το θέμα αυτό o Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, μίλησε σήμερα στο ΕΡΤNews.

Το ψηφιακό πορτοφόλι του gov.gr είναι μια πλατφόρμα στην οποία εντάσσονται ηλεκτρονικά τα πιο σημαντικά πιστοποιητικά και έγγραφα που μπορεί να χρειαστεί ένας πολίτης για διάφορες συναλλαγές με το κράτος και ιδιωτικούς φορείς. Τα έγγραφα αυτά είναι πλέον προσβάσιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας σε δημόσιες υπηρεσίες. «Στην ουσία αυτό το οποίο πλέον πάμε να κάνουμε μαζί με το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και άλλα υπουργεία στα οποία εντάσσονται δράσεις τέτοιου είδους, είναι όχι απλά να εντάξουμε πιστοποιητικά, αλλά στην ουσία να τα καταργήσουμε» ανέφερε ο Υπουργός κ. Παπαστεργίου.

Πιστοποιητικά που Περιλαμβάνονται

Μέσα στο ψηφιακό πορτοφόλι ενσωματώνονται τα ακόλουθα πιστοποιητικά:

  1. Πιστοποιητικό Γέννησης
  2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  3. Δίπλωμα Οδήγησης
  4. Ταυτότητα
  5. Κάρτα Ανεργίας
  6. Ηλεκτρονικό Εισιτήριο για Φιλάθλους

Πρόσφατα, ενσωματώθηκαν και δύο νέες εφαρμογές είπε ο κ. Παπαστεργίου, οι οποίες προστέθηκαν σήμερα, όπως το πιστοποιητικό Κατοχής Ζώων Συντροφιάς, όπου «Παρέχει τη δυνατότητα αποθήκευσης των βασικών στοιχείων ενός ζώου συντροφιάς, όπως ο εμβολιασμός και η στείρωση, ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση σε αυτά» και η ταυτοποίηση Φιλάθλων από Τρίτες Χώρες, όπου «επικεντρώνεται στη διευκόλυνση της ταυτοποίησης των φιλάθλων από τρίτες χώρες, μέσω της ανάγνωσης δεδομένων από το διαβατήριό τους, για την είσοδό τους στα γήπεδα».

Πηγή: ertnews.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments