Πολιτική

Προβληματισμός της Αθήνας για τις εκλογές στη Χειμάρρα

Προβληματισμός της Αθήνας για τις εκλογές στη Χειμάρρα

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ / ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ)

Μπελέρης: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι.

Να απαντήσουν στις καταγγελίες για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας στη Χειμάρρα μετά τη νίκη του «εκλεκτού» του Έντι Ράμα Βαγγέλη Τάβου καλούν τα Τίρανα ελληνικές διπλωματικές πηγές.

“Οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν από μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών στο Δήμο Χειμάρρας, ιδίως περί πληθυσμιακής αλλοίωσης του εκλογικού σώματος και άρνησης του συνταγματικού δικαιώματος της ψήφου σε χιλιάδες πολίτες της Χειμάρρας με την πρόφαση της λήξης ισχύος των Δελτίων Ταυτότητάς τους, εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας” αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κυβερνητικές πηγές για τη νίκη.

“Η δημοκρατική αρχή και το ευρωπαϊκό κεκτημένο επιβάλλουν στις αλβανικές αρχές να αξιολογήσουν και να απαντήσουν όλες τις αναφορές που σχετίζονται με την ακεραιότητα των χθεσινών εκλογών”, τονίζεται.

Νίκη για τον Βαγγέλη Τάβο Νίκη του υποψήφιου του σοσιαλιστικού κόμματος του Έντι Ράμα, Βαγγέλη Τάβο έβγαλαν οι κάλπες στη Χειμάρρα.

Στο 100% των αποτελεσμάτων ο Τάβος συγκέντρωσε ποσοστό 58,62% με 4.858 ψήφους, ενώ ο Πέτρος Γκικουρίας συγκέντρωσε το 41,38% με 3.400 ψήφους.

Η καταμέτρηση των ψήφων ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο κέντρο της εκλογικής επιτροπής στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Χειμάρρας.

Στην αίθουσα παρίσταντο οι δύο υποψήφιοι, καθώς και ο βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες και βουλευτής και γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος Blendi Klosi.

Μπελέρης: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι – Θέμα χρόνου να γυρίσουμε σελίδα

“Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, όχι μόνο από τις Βρυξέλλες και την Αθήνα, αλλά πρωτίστως από τον τόπο μου, τη Χιμάρα. Και είμαι σίγουρος ότι είναι θέμα χρόνου να γυρίσουμε σελίδα, όπως το καταφέραμε τον Μάιο του 2023, πριν μας κλέψουν τη νίκη» επισημαίνει, από την πλευρά του, ο Φρέντης Μπελέρης στη σκιά της νίκης του «εκλεκτού» του Έντι Ράμα Βαγγέλη Τάβου.

“Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών αφήνει πικρή γεύση, γιατί φαίνεται να αδικεί τον αγώνα που δίνουμε οι Χιμαριώτες, όλα αυτά τα χρόνια, να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τη μοίρα του τόπου μας. Δεν είναι όμως έτσι. Το αντίθετο! Το χθεσινό αποτέλεσμα όντως επιβεβαιώνει ότι είναι δύσκολο για τον λαό ενός μικρού τόπου να τα βάλει με τους μηχανισμούς ενός ολόκληρου κράτους, όπου ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στοχοποιεί και διχάζει με τη δύναμη της ανεξέλεγκτης εξουσίας.

Το γεγονός όμως ότι διατηρήσαμε την υποστήριξη των πολιτών που μας εμπιστεύθηκαν πριν δεκαπέντε μήνες, παρά την παράνομη φυλάκισή μου και τις τακτικές εκφοβισμού, παρά τη μεταφορά ψηφοφόρων του σοσιαλιστικού κόμματος, παρά την αλλαγή των κανόνων ώστε πολλοί συμπατριώτες μας να μην μπορούν να ψηφίσουν και τόσα άλλα μικρά και μεγάλα πράγματα, δείχνει ότι οι Χειμαριώτες δεν το βάζουν κάτω και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται. Αυτή άλλωστε είναι η παράδοση του τόπου μας και σε αυτή θα μείνουμε πιστοί”, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο εκλεγμένος με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας ευρωβουλευτής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments