Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ράμμος λειτούργησε πάντοτε ως πραγματικός θεματοφύλακας του Συντάγματος

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ράμμος λειτούργησε πάντοτε ως πραγματικός θεματοφύλακας του Συντάγματος
«Ο προέδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών αποσαφήνισε πλήρως το νομικό πλαίσιο που αφορά στις άρσεις του απορρήτου που γίνονται για λόγους εθνικής ασφάλειας»

«Με το χθεσινό, βαρύνουσας σημασίας άρθρο του, ο προέδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, κ. Χρήστος Ράμμος, αποσαφήνισε πλήρως το νομικό πλαίσιο που αφορά στις άρσεις του απορρήτου που γίνονται για λόγους εθνικής ασφάλειας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τα ερωτήματα: Απαλλάσσονται οι εισαγγελικοί λειτουργοί, που αποφασίζουν για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, επικαλούμενοι λόγους εθνικής ασφάλειας, κάθε ευθύνης για τις διατάξεις τους; Είναι εξ ορισμού νόμιμες αυτές; Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ως προς αυτά πως «ο κ. Ράμμος απαντά ότι οι διατάξεις πρέπει να ελέγχονται, ότι η ΑΔΑΕ είναι η αρμόδια Αρχή γι’ αυτό και ότι επαρκεί το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για να το πράξει».

Τονίζει δε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «όσο για τους εισαγγελείς που εκδίδουν νομότυπες μεν, πλην όμως όχι νόμιμες κατ’ ουσίαν διατάξεις άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, διευκρινίζει ότι δεν απαλλάσσονται των πειθαρχικών, αστικών και ποινικών ευθυνών τους, κάτι που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για την αναζήτησή τους στο μέλλον, όταν θα έχει αποκατασταθεί στη χώρα το κράτος δικαίου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «ο έλεγχος της νομιμότητας και η αιτιολόγηση αναδεικνύονται σε βασικά ζητήματα ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης από τον κ. Ράμμο, τα οποία η κυβερνητική πλειοψηφία προσπέρασε απροκάλυπτα, αρνούμενη την πρόταση των πέντε κομμάτων της Αντιπολίτευσης για κλήση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κας. Αδειλίνη και του αντιεισαγγελέα κου. Ζήση, μαζί με τη διαβίβαση του πορίσματος για το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Κατόπιν των παραπάνω υποστηρίζει ότι «επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, πέραν της αδιαμφισβήτητης νομικής εμβρίθειας και κατάρτισης, λειτούργησε πάντοτε ως πραγματικός θεματοφύλακας του Συντάγματος, γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση να του αφαιρέσει αρμοδιότητες, αλλάζοντας πραξικοπηματικά τη σύνθεση της ΑΔΑΕ, με τη βοήθεια του κ. Βελόπουλου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments