Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: “Ραγίζουν” οι σχέσεις Κασσελάκη – Πολάκη

ΣΥΡΙΖΑ: “Ραγίζουν” οι σχέσεις Κασσελάκη – Πολάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η Κουμουνδούρου εκτιμά το κοινωνικό έργο της Αθηνάς Λινού.

Το γεγονός ότι το εγγύς μέλλον της Κουμουνδούρου παραμένει αβέβαιο είναι μια κοινή παραδοχή όλων όσων έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθούν να εκτιμήσουν την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στο κόμμα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και ενόψει του Έκτακτου Συνεδρίου στις αρχές Οκτώβρη.

Οι σχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη με την εσωκομματική αντιπολίτευση των 87, καθώς και το ενδεχόμενο να επαναφέρουν θέμα ηγεσίας ή να αποχωρήσουν από την Κουμουνδούρου, η απόσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και του Σωκράτη Φάμελλου, καθώς και οι επικείμενες τριβές σχετικά με ειδικά ζητήματα των υπό επεξεργασία καταστατικών αλλαγών, συνιστούν τους κύριους παράγοντες αβεβαιότητας για το προσεχές διάστημα.

Ωστόσο, αυτό που έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση σε όλες τις πλευρές είναι η απρόβλεπτη νέα ισορροπία που διαμορφώνεται σχετικά με τον Παύλο Πολάκη και τον ρόλο του στο μέλλον. Ο ίδιος φαίνεται να αποστασιοποιείται από τους 87, τους οποίους προειδοποιεί ότι θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο Συνέδριο, καθώς και από τον Στέφανο Κασσελάκη, προς τον οποίο αφήνει σαφείς αιχμές, δείχνοντας ότι δεν του συγχωρεί τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι η ηγεσία του κόμματος εκτιμά το κοινωνικό έργο της Αθηνάς Λινού, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο, διακριτικά αλλά ξεκάθαρα, μια θετική στάση απέναντι στη βουλευτή του Βορείου Τομέα και γνωστή λοιμωξιολόγο, στην αντιπαράθεσή της με τον Παύλο Πολάκη. Αυτή η στάση απέναντι στην Αθηνά Λινού αντικατοπτρίζει, έμμεσα, μια αρνητική ή τουλάχιστον επιφυλακτική θέση της Κουμουνδούρου σχετικά με τον βουλευτή Χανίων, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες έχει εξαπολύσει επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον της λοιμοξιολόγου, κατηγορώντας την ότι η στάση της στην επιτροπή της Βουλής οδήγησε στη λεκτική του επίθεση σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας και τελικά στη διαγραφή του. Παρά την επιφυλακτικότητα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Παύλο Πολάκη, προς το παρόν αποφεύγεται οποιοδήποτε σχόλιο για το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές τις ημέρες ούτε ο στενός κύκλος συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να κατανοήσει τις προθέσεις του Παύλου Πολάκη. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο βουλευτής από τα Χανιά σκέφτεται να αμφισβητήσει την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη, και αναμένουν τα επόμενα δείγματα που θα δώσει.

Πάντως, νέα επίθεση εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης προς τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού σχετικά με την κοινωφελή δράση της για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής φτώχειας μέσα από την οργάνωση «ΔΙΑΤΡΟΦΗ».

Αυτή τη φορά σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται σε χρήματα που παίρνει η κ. Λινού από χορηγίες, χωρίς όμως να καταθέτει οικονομικούς απολογισμούς, ενώ καταγγέλλει πως «η ΑΜΚΕ ”Πρόληψη” που ανήκει στην κ. Λινού και τον σύζυγό της πληρώνει μηνιαίο ενοίκιο σχεδόν 5.000 ευρώ σε εταιρεία (…) η οποία ανήκει στην ίδια».

Παράλληλα, στην ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει: «Πήρε ΕΣΠΑ 700.000 ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο υπηρετούσε (σύμφωνα με το βιογραφικό της) ως ειδική γραμματέας στο υπουργείο Παιδείας, επί των κυβερνήσεων Παπαδήμου και Σαμαρά-Βενιζέλου». Τέλος, δεν παρέλειψε να αφήσει και το «καρφί» του προς τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς σε ερώτηση σχολιαστή γιατί την έφεραν στον ΣΥΡΙΖΑ και στην επιτροπή, εκείνος απάντησε με την τοπική ντοπιολαλιά «αμέ ρώτηξέ τονε:»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments