Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Πειθαρχικό για τον Σπίρτζη

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Πειθαρχικό για τον Σπίρτζη

Πηγή Φωτογραφίας: [365264] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ "717" ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

"Απάντησα ότι δεν θα πάω" δηλώνει ο πρώην υπουργός.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖA έχει κληθεί προς απολογία σήμερα ο πρώην Υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης. Ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος είναι ένας εκ των σταθερών συνομιλητών του Αλέξη Τσίπρα έχει κληθεί σε… εξηγήσεις. Πάντως ο πρώην υπουργός μιλώντας νωρίτερα το απόγευμα στην ΕΡΤ δήλωσε ότι δεν θα δώσει το παρών στη συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να απαντήσει και στο εάν φοβάται τη διαγραφή. «Δεν τη φοβάμαι τη διαγραφή.

Η πρότασή μου είναι για να υπάρχουν συγκλίσεις και συνεργασία ευρύτερων κομματιών του προοδευτικού κόσμου. Ναι, αν αρχίσουμε τις διαγραφές και γι αυτό διαφωνώ και με την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη και όσων άλλων έχουν αποχωρήσει. Αν είναι να συμβάλλουμε λοιπόν στον περαιτέρω κατακερματισμό του προοδευτικού κόσμου, δεν δίνουμε, αν θέλετε, το καλύτερο παράδειγμα. Δεν δίνουμε την καλύτερη λύση γι αυτό που πρέπει να γίνει. Και ξέρετε γιατί; Δεν φοβάμαι καμία διαγραφή, διότι εγώ μεγάλωσα πολιτικά και αυτή είναι η παιδεία.

Η πολιτική που έχω σε κόμματα όπως είναι τα κόμματα του προοδευτικού κόσμου, που δεν φοβηθήκαμε ποτέ να καταθέσουμε τις απόψεις μας και μέσα στα όργανα και δημόσια. Επομένως μου λέτε δηλαδή ότι υπάρχει ένα είδος, δεν θέλω να πω τρομοκρατίας, αλλά ένα είδος πίεσης, το να μην εκφράζεται και να μην διατυπώνεται ελεύθερα η άποψη, η άποψη, η άποψη του κάθε στελέχους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιάνουν αυτά τα πράγματα σε κόμματα όπως είναι τα δημοκρατικά κόμματα της χώρας μας και πολύ περισσότερο τα προοδευτικά κόμματα της χώρας μας».

«Αν διαγράφω, για τους λόγους που είναι η καταγγελία, δηλαδή γιατί είπα και λέω δεν σταμάτησα στιγμή να το κάνω, την αποψή μου δημόσια. Θα είναι μεγάλη μου τιμή να με διαγράψουν» σημείωσε ο κ. Σπίρτζης ερωτηθείς στην προοπιτική της διαγραφής. «Εγώ δίνω συγχαρητήρια στην Επιτροπή Δεοντολογίας που λειτουργεί 5 Αυγούστου, αλλά εγώ δεν έχω διαθεσιμότητα, όπως δεν έχει και ο πρόεδρος» συνέχισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments