Ελλάδα

Φωτιές Βάρη:Καθηγητής πανεπιστημίου ο 66χρονος που συνελήφθη-Έκανε διαλέξεις στη Σχολή Αξιωματικών ΕΛΑΣ

Φωτιές Βάρη:Καθηγητής πανεπιστημίου ο 66χρονος που συνελήφθη-Έκανε διαλέξεις στη Σχολή Αξιωματικών ΕΛΑΣ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Φωτιές στη Βάρη:Καθηγητής πανεπιστημίου ο 66χρονος που συνελήφθη-Έκανε διαλέξεις στη Σχολή Αξιωματικών ΕΛΑΣ

Αύριο το πρωί αναμένεται βρεθεί ενώπιον του Ανακριτή Αθηνών - Πώς τον εντόπισαν οι Αρχές

Αύριο το πρωί αναμένεται βρεθεί ενώπιον του Ανακριτή Αθηνών ο καθηγητής Λ.Μ. προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους που τον ώθησαν να βάλει πέντε φωτιές στα Μεσόγεια προ μηνός. Ο κοινωνιολόγος, αναμένεται αύριο, ενώπιον του Ανακριτή και δια μέσου του συνηγόρου του να ζητήσει να εξεταστεί από ειδικό πραγματογνώμονα/ψυχίατρο.

Η σύλληψη του 66χρονου κοινωνιολόγου ήταν αποτέλεσμα της ανάλυσης οπτικών υλικών από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που επί ημέρες πάλευαν να ταυτοποιήσουν το άτομο που φαινόταν να βάζει φωτιά σε τουλάχιστον μια περίπτωση. Συγκεκριμένα, βίντεο από κάμερες ασφαλείας ακόμα και σπιτιών, καθώς και μία κρίσιμη μαρτυρία οδήγησαν στη σύλληψη του 66χρονου στις 8 και 9 Ιουνίου.

Κατά την προσαγωγή του στα γραφεία της υπηρεσίας, ο καθηγητής ομολόγησε συνολικά τέσσερις περιπτώσεις εμπρησμών, όλες κοντά σε κατοικημένες περιοχές, το πρώτο και το δεύτερο 10ήμερο του Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 65χρονος διαμένει με την οικογένεια του κοντά στο σημείο εκδήλωσης των πυρκαγιών και είχε προστριβές με τη δημοτική Αρχή για τον μη καθαρισμό των οικοπέδων στην περιοχή γύρω από το σπίτι του.

Ποιος είναι ο 66χρονος που συνελήφθη για τις φωτιές στη Βάρη

Πρόκειται για έναν άνδρα που αντιμετωπίζει εμφανή προβλήματα ψυχικής υγείας. Κατά το παρελθόν, ο καθηγητής, που σύμφωνα με το βιογραφικό του είναι διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και πτυχιούχος μελετητής οικονομικών μελετών και μελετών επιχειρησιακής έρευνας, έχει συγγράψει 24 βιβλία ιστορικού κυρίως περιεχομένου, ενώ έχει διατελέσει και καθηγητής στις σχολές Μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας και σε κρατικό πανεπιστήμιο.

Από το 2008 έως το 2013 είχε διοριστεί και σαν τακτικός καθηγητής.

Ο κοινωνιολόγος τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του, είχε εμφανίσει μια περίεργη συμπεριφορά και ενδεχομένως αυτά τα θέματα ψυχικής υγείας να τον οδήγησαν να ομολογήσει τους εμπρησμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments