Ελλάδα

Μαίνεται σε τρία μέτωπα η φωτιά στο Ρέθυμνο: Μήνυμα 112 για εκκένωση του οικισμού Αγ. Παρασκευής

Μαίνεται σε τρία μέτωπα η φωτιά στο Ρέθυμνο: Μήνυμα 112 για εκκένωση του οικισμού Αγ. Παρασκευής

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Μαίνεται σε τρία μέτωπα η φωτιά στο Ρέθυμνο: Μήνυμα 112 για εκκένωση του οικισμού Αγ. Παρασκευής

Σε πλήρη εξέλιξη σε τρία μέτωπα βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ρέθυμνο.

Σε πλήρη εξέλιξη σε τρία μέτωπα βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ρέθυμνο.

Η φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση της περιοχής Ορνέ, του Δήμου Αγίου Βασιλείου, στο σημείο Χωρδάκι. παρότι νωρίτερα φαινόταν ότι έβαινε σε έλεγχο μετά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, έχει επεκταθεί και εξελίσσεται σε τρία μέτωπα.

Μήνυμα του 112 έλαβαν πριν λίγα λεπτά κάτοικοι στο Νότιο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγίας Παρασκευής. Με το μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης ζητείται από τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή κατευθυνόμενοι προς Μάνδρες Αγίου Βασιλείου και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 είχαν λάβει οι κάτοικοι των περιοχών Χωρδάκι και Αγίου Ιωάννη, ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

«Δασική πυρκαγιά μεταξύ των περιοχών Χωρδάκι & Αγίου Ιωάννη Ρεθύμνου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το σχετικό μήνυμα.

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο -Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή

Σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, η φωτιά ξεκίνησε από το Αμάρι και ανέβηκε προς τον Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε δύσβατη χαράδρα καθώς επίσης και σε πλαγιά, όπου εκεί δρουν με μεγαλύτερη ευκολία οι πυροσβέστες.

Αυτή την ώρα δρουν στην περιοχή 67 πυροσβέστες με 19 οχήματα, υδροφόρες, ενώ υπάρχει και συνδρομή εθελοντών. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και τις προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύουν με ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

«Θεωρώ ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα και όπως προσωπικά αντιλαμβάνομαι το πεδίο της φωτιάς, έχει αρχίσει ο έλεγχός της», εξήγησε ο δήμαρχος. Τόνισε, επίσης, ότι η Κρήτη πρέπει να έχει μόνιμη έδρα ελικοπτέρων, διότι συνεχώς αποδεικνύεται πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή τους για την άμεση οριοθέτηση και κατάσβεση μιας φωτιάς, όταν αυτά κληθούν γρήγορα να συμμετέχουν στην πυρόσβεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments