Διεθνή

Βρετανία: Επί ποδός 6.000 αστυνομικοί για το ενδεχόμενο νέων ταραχών

Βρετανία: Επί ποδός 6.000 αστυνομικοί για το ενδεχόμενο νέων ταραχών

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Εξαπλώνεται η αντιμεταναστευτική κοινωνική έκρηξη.

Η βρετανική αστυνομία προετοιμάζεται για περισσότερες ταραχές σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς σύμφωνα με αναφορές, τουλάχιστον 30 διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί σχεδόν 6.000 αστυνομικοί, αναφέρουν στο BBC αστυνομικές πηγές.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ υποσχέθηκε στις βρετανικές κοινότητες ότι θα διατηρηθούν ασφαλείς και δεσμεύτηκε πως οι δράστες των ταραχών που συγκλονίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και πολλές ημέρες “θα υποστούν με κάθε αυστηρότητα τις συνέπειες του νόμου”.

Αντιμεταναστευτικές κινητοποιήσεις και ταραχές ξέσπασαν σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα την προηγούμενη εβδομάδα μετά την επίθεση με μαχαίρι που κόστισε τη ζωή σε τρία κορίτσια στο Σάουθπορτ. Οι αναταραχές πυροδοτήθηκαν από την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο ότι ο ύποπτος είχε αιτηθεί άσυλο.

Η Daily Mail κάνει λόγο για “ακροδεξιούς αλήτες” που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα και εφαρμογές με κρυπτογραφημένες επικοινωνίες για να σχεδιάσουν τις επόμενες επιδρομές τους στις βρετανικές πόλεις.

Οι 6.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε συνολικά 38 τοποθεσίες όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν νέες διαδηλώσεις – τα σημεία αυτά είναι κοντά σε κέντρα μεταναστών, καταφύγια προσφύγων ακόμα και σπίτια δικηγόρων, αναφέρει η Daily Mail.

Μηνύματα που έχουν διαρρεύσει από το Telegram περιέχουν απειλές κατά διοργανωτών αντιρατσιστικών πρωτοβουλιών, αλλά και την ανταλλαγή συμβουλών για το πώς να προετοιμαστούν οι διαδηλωτές για νέα επεισόδια με την αστυνομία.

Η Daily Mail σημειώνει ότι το χάος των τελευταίων ημερών έχει αναγκάσει παμπ, εστιατόρια και άλλα καταστήματα να βάλουν σανίδες στις προσόψεις τους για να προστατευτούν από τις ταραχές. Κάποιες κλινικές σε άλλες πόλεις ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν κλειστές μετά από επεισόδια βίας κατά ιατρών.

Το Βασιλικό Κολλέγιο Ιατρών καταδίκασε την “φρικιαστική και απαράδεκτη” κακοποίηση και βία κατά των εργαζομένων στον τομέα της υγείας “ιδιαίτερα εκείνων που προέρχονται από μειονότητες”.

“Είμαστε συγκλονισμένοι και τρομοκρατημένοι από την πολιτική αναταραχή, την εγκληματικότητα και τις ρατσιστικές επιθέσεις που είδαμε σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες ημέρες”, ανέφερε η Καμίλα Χόθορν, πρόεδρος του Κολλεγίου. “Ανησυχούμε ιδιαίτερα όταν ακούμε αναφορές ότι μέλη μας και άλλοι επαγγελματίες του κλάδου υγείας, ειδικά από εθνικές μειονότητες, γίνονται στόχος κακοποίησης και βίας. Αυτό είναι φρικτό και εντελώς απαράδεκτο”.

“Οι επαγγελματίες υγείας αφιερώνουν τη ζωή τους στη φροντίδα των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Τους αξίζει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να φοβούνται ότι θα δεχθούν επίθεση ή κακοποίηση”, πρόσθεσε.

Οι βρετανικές αρχές στο μεταξύ προειδοποίησαν ότι οι ταραχοποιοί ενδεχομένως να βρεθούν να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατία. Ήδη περισσότερα από 100 άτομα έχουν συλληφθεί και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να οδηγηθούν στο δικαστήριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments