Διεθνή

Βρετανία:Επί ποδός 6.000 αστυνομικοί για νέες ταραχές-Ακροδεξιά λίστα στόχων με 39 κέντρα υποδοχής μεταναστών

Βρετανία:Επί ποδός 6.000 αστυνομικοί για νέες ταραχές-Ακροδεξιά λίστα στόχων με 39 κέντρα υποδοχής μεταναστών

Πηγή Φωτογραφίας: EPA/STR//Βρετανία:Επί ποδός 6.000 αστυνομικοί για νέες ταραχές-Ακροδεξιά λίστα στόχων με 39 κέντρα υποδοχής μεταναστών

Χιλιάδες αστυνομικοί στη Βρετανία προετοιμάζονται για νέες ταραχές σε περίπου 30 διαδηλώσεις ακροδεξιών που προγραμματίζονται για απόψε καθώς δεκάδες κέντρα υποδοχής μεταναστών σε ολόκληρη τη χώρα κατονομάζονται ως πιθανοί στόχοι σε ακροδεξιά λίστα.

Οι βρετανικές Αρχές ετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο, καθώς έχουν γίνει πάνω από 400 συλλήψεις τις τελευταίες ημέρες, ενώ ήδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε περίπου 100 άτομα σε σχέση με τις πρωτοφανείς ταραχές που πυροδότησε η επίθεση με μαχαίρι και ο θάνατος τριών κοριτσιών την περασμένη εβδομάδα στο Σάουθπορτ.

Κινητοποιούνται 6.000 αστυνομικοί στη Βρετανία

Σχεδόν 6.000 αστυνομικοί επιστρατεύονται για την αντιμετώπιση νέων ταραχών τις επόμενες ημέρες και θα αποτελέσουν τον εξειδικευμένο «μόνιμο στρατό» της αστυνομίας που ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ πάνω από 500 επιπλέον κελιά φυλακών είναι διαθέσιμα για τους ταραχοποιούς υπό το πρίσμα της αυξημένης πίεσης στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης της Βρετανίας.

Η λίστα στόχων της ακροδεξιάς

Την ίδια ώρα πονοκέφαλο στις βρετανικές Αρχές προκαλεί μια λίστα με έως και 39 γραφεία νομικών ειδικών στη μετανάστευση, φιλανθρωπικών οργανώσεων που υποστηρίζουν αιτούντες άσυλο και υπηρεσιών μετανάστευσης, που πιστεύεται ότι κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες αναφέροντας τις διευθύνσεις τους ως στόχους ακροδεξιών διαδηλώσεων σήμερα Τετάρτη.

«Πρόκειται για λίστα επίδοξων στόχων, που καλεί σε δράση [τους ακροδεξιούς], δήλωσε ο Τζο Μάλχολ, διευθυντής Έρευνας της αντισφιαστικής οργάνωσης «HOPE not hate» («Ελπίδα, όχι μίσος»)

Αυστηρό μήνυμα του Βρετανού πρωθυπουργού στους ακροδεξιούς ταραχοποιούς

Ο Κιρ Στάρμερ προήδρευσε χθες το απόγευμα άλλης μιας έκτακτης συνεδρίασης της COBRA για την ακροδεξιά βία. Μιλώντας στην Ντάουνινγκ Στριτ μετά τη συνάντηση, ο Βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι «όσοι εμπλέκονται θα νιώσουν την πλήρη ισχύ του νόμου».

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο Στάρμερ ανακοίνωσε έναν «μόνιμο στρατό» 6.000 ειδικών αστυνομικών για να καταστείλει τη συνεχιζόμενη βία μετά από οκτώ ημέρες αναταραχών σε όλη την Αγγλία και στη Βόρεια Ιρλανδία – και εν μέσω φόβων για περισσότερες σήμερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments