Διεθνή

Ισραήλ: Με το δάκτυλο στη σκανδάλη ενόψει της ιρανικής επίθεσης

Ισραήλ: Με το δάκτυλο στη σκανδάλη ενόψει της ιρανικής επίθεσης

Πηγή Φωτογραφίας: Aurora Israel

Επίθεση με drones σημειώθηκε το μεσημέρι στη Δυτική Γαλιλαία, με αποτέλεσμα των τραυματισμό επτά ατόμων.

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη παραμένει το Ισραήλ, με φόντο τα αναμενόμενα κύματα επιθέσεων, του Ιράν και της Χεζμπολάχ αντίστοιχα. Επίθεση με drones σημειώθηκε το μεσημέρι στη Δυτική Γαλιλαία, με αποτέλεσμα των τραυματισμό επτά ατόμων. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους Financial Times, ο Νετανιάχου δέχεται πιέσεις από τους επικεφαλής ασφαλείας, ώστε να καταλήξει σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή για αντίποινα από το Ιράν και τους συμμάχους του, μετά τις δολοφονίες του αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια και τους στρατιωτικού αρχηγού της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Ισραηλινά μαχητικά έσπασαν το φράγμα του ήχου πάνω από τη Βηρυτό 

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν χαμηλά πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, με τους μάρτυρες να λένε ότι είδαν τα αεροπλάνα με γυμνό μάτι και δημιούργησαν έναν από τους μεγαλύτερους κρότους που έχουν ακούσει οι κάτοικοι εδώ και χρόνια.

Οι υπερπτήσεις και οι ηχητικοί κρότοι λαμβάνουν χώρα λίγα λεπτά πριν ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ξεκινήσει ομιλία με αφορμή το μνημόσυνο της μιας εβδομάδας από τον θάνατο του κορυφαίου στρατιωτικού διοικητή της λιβανέζικης τρομοκρατικής οργάνωσης Φουάντ Σουκρ, ο οποίος σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα την περασμένη εβδομάδα στα νότια προάστια της Βηρυτού.

«Σκληρός» ο Νετανιάχου στις συνομιλίες

Σε εξέλιξη βρίσκονται συνομιλίες ανάμεσα στη Χαμάς και τον Νετανιάχου, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να κρατά μια πιο σκληρή στάση, διακινδυνεύοντας την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων.

«Υπάρχουν διαφορές στις απόψεις» σχετικά με τα πλεονεκτήματα μιας συμφωνίας μεταξύ του Νετανιάχου και των κορυφαίων επικεφαλής ασφαλείας του, δήλωσε ένα πρόσωπο που γνωρίζει τις ισραηλινές διαβουλεύσεις στους Financial Times. «Αυτή τη στιγμή όλοι οι αξιωματούχοι ασφαλείας πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για το Ισραήλ να επιτύχει μια συμφωνία, αλλά ο Νετανιάχου πρέπει να συμφωνήσει», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Διεθνείς διπλωμάτες πιστεύουν ότι μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα μπορούσε να ανοίξει το παράθυρο για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Κόκκινος συναγερμός στο Ισραήλ: Εισβολή με drones

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται το Ισραήλ καθώς στις 12:21 μ.μ. ήχησαν οι συναγερμοί για επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Γαλιλαίας. Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ τουλάχιστον επτά άτομα τραυματίστηκαν στην πόλη Μαζρά, εκ των οποίων το ένα σοβαρά. Στάση αναμονής από τη Δύση καθώς αναμένονται δύο κύματα επιθέσεων, ένα από το Ιράν και ένα από τη Χεζμπολάχ.

Την ίδια στιγμή η Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, αναφέρει ότι έχει παρατηρήσει μετακινήσεις κινητών εκτοξευτών πυραύλων στο Ιράν και διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων, ενδεικτικό ότι η Τεχεράνη ετοιμάζεται να εξαπολύσει την επίθεση στο Ισραήλ, υλοποιώντας τις απειλές της μετά την εξουδετέρωση του αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην ιρανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με έκθεση του Ερευνητικού Εκπαιδευτικού Κέντρου Alma το Ιράν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πέρα από drones, αναμένεται να ενσωματώσει στην επίθεσή του και βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ, από κινητούς εκτοξευτές. Ανέφερε μάλιστα δώδεκα σημεία που πιθανώς να χρησιμοποιήσουν οι Φρουροί της Επανάστασης και ο ιρανικός στρατός για να εξαπολύσουν την επίθεση, μεταξύ άλλων την Ταμπρίζ, την Κερμανσά, το Χοραμαμπάντ και το Ντεζφούλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments