Διεθνή

Καλιφόρνια: Στις φλόγες 1,7 εκατ. στρέμματα και εκατοντάδες σπίτια [VID]

Καλιφόρνια: Στις φλόγες 1,7 εκατ. στρέμματα και εκατοντάδες σπίτια [VID]

Πηγή Φωτογραφίας: A firefighter battles the Edgehill fire in San Bernardino on Monday. (Gina Ferazzi / Los Angeles Times)

Η τέταρτη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της πολιτείας εξακολουθεί να μαίνεται βόρεια του Σακραμέντο, ενώ σε άλλη φωτιά, σπίτια κάηκαν ανατολικά του Λος Αντζελες

Σε μία ακόμα πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, αυτή τη φορά στο νότιο τμήμα, κάηκαν τουλάχιστον πέντε σπίτια προτού τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Η πυρκαγιά ξέσπασε τη Δευτέρα στην κομητεία Σαν Μπερναρντίνο, 88 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Αντζελες, και δυνάμωσε λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή. Οι φλόγες απείλησαν πολυτελείς κατοικίες με θέα στην πόλη των 220.000 κατοίκων και έκαψαν 400 στρέμματα.

Οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και η πυκνή βλάστηση έχουν αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιών στην πολυπληθέστερη αμερικανική πολιτεία. Παράλληλα, η κλιματική αλλαγή έχει οδηγήσει σε περισσότερο έντονα και παρατεταμένα κύματα καύσωνα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας, η πυρκαγιά σε ορεινή δασική περιοχή βόρεια του Σακραμέντο εξελίχθηκε στην τέταρτη μεγαλύτερη στην ιστορία της πολιτείας, κάνοντας στάχτη μια τεράστια έκταση, μεγαλύτερη από το Λος Αντζελες. Η αποκαλούμενη «Park Fire», που ξέσπασε στα τέλη Ιουλίου, φούντωσε ξανά τη Δευτέρα, καίγοντας άλλα 50.000 στρέμματα και υποχρεώνοντας τις αρχές να ζητήσουν την απομάκρυνση κατοίκων από την περιοχή του Μιλ Κρικ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments