Οδηγός

Επίδομα αδείας 2024: Πότε πληρώνεται – Ο τρόπος υπολογισμού [vid]

Επίδομα αδείας 2024: Πότε πληρώνεται – Ο τρόπος υπολογισμού [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Επίδομα αδείας 2024: Πότε πληρώνεται - Ο τρόπος υπολογισμού [vid]

Οι μισθωτοί που δεν πήραν καλοκαιρινή άδεια λόγω υπαιτιότητας του εργοδότη, δικαιούνται να λάβουν τις αποδοχές της άδειάς τους αυξημένες κατά 100% αμέσως μόλις λήξει το ημερολογιακό έτος εντός του οποίου θα έπρεπε να είχαν πάρει άδεια

Για τους περισσότερους Έλληνες που θέλουν να κάνουν διακοπές φέτος, το επίδομα αδείας θα είναι πολύτιμο.

Σημειώνουμε ότι το επίδομα αδείας έχει αυξηθεί για όσους παίρνουν τον κατώτατο μισθό, καθώς η αύξηση που έγινε στο βασικό μισθό την 1η Απριλίου, «συμπαρασέρνει» μαζί της τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού.

Επίδομα αδείας 2024: Πότε μπαίνει το δώρο καλοκαιριού

Σύμφωνα με τον νόμο, το επίδομα αδείας πρέπει να προκαταβάλλεται στον μισθωτό κατά την έναρξη της άδειάς του.

Η ημερομηνία λήψης της καλοκαιρινής άδειας ορίζεται κατόπιν συνεννόησης με τον εργοδότη. Από τη στιγμή που ο μισθωτός υποβάλει αίτημα για άδεια, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να την χορηγήσει (μαζί με το επίδομα αδείας) εντός δύο μηνών.

Οι μισθωτοί που δεν πήραν καλοκαιρινή άδεια λόγω υπαιτιότητας του εργοδότη, δικαιούνται να λάβουν τις αποδοχές της άδειάς τους αυξημένες κατά 100% (διπλασιασμένες δηλαδή), αμέσως μόλις λήξει το ημερολογιακό έτος εντός του οποίου θα έπρεπε να είχαν πάρει άδεια.

Επισημαίνεται ότι σε αυτή την περίπτωση δεν διπλασιάζεται και το επίδομα αδείας, παρά μόνο οι αποδοχές αδείας, δηλαδή τα χρήματα που ο μισθωτός θα λάμβανε αν εργαζόταν κατά τον αντίστοιχο χρόνο.

Επίδομα Αδείας 2024: Υπολογισμός online

Οι εργαζόμενοι μπορούν να υπολογίσουν μόνοι τους το επίδομα αδείας που δικαιούνται για το 2024, χρησιμοποιώντας την online εφαρμογή που έχει δημιουργήσει το ΚΕΠΕΑ στην ιστοσελίδα του.

Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να υπολογίσετε την άδειά σας ανάλογα με τον τύπο απασχόλησης:

Για πλήρη απασχόληση, πατήστε ΕΔΩ. Για εκ περιτροπής εργασία, πατήστε ΕΔΩ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments