Πολιτική

Καιρίδης για Μέση Ανατολή: “Όλα είναι σε μια κόκκινη γραμμή”

Καιρίδης για Μέση Ανατολή: “Όλα είναι σε μια κόκκινη γραμμή”

Πηγή Φωτογραφίας: [370212] ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ (LATO KLODIAN/EUROKINISSI)

Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1  ο βουλευτής και πρώην υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης.

Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1  ο βουλευτής και πρώην υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης.

Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο κ. Καιρίδης τόνισε: «Όλα είναι σε μια κόκκινη γραμμή, υπάρχει ο κίνδυνος ενός ευρύτερου πολέμου με τη Χεζμπολάχ που θα ανατινάξει τον Λίβανο. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη και τεταμένη κατάσταση αυτή που έχουμε».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέων μεταναστευτικών ροών λόγω της έντασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο κ. Καιρίδης υπογράμμισε: «Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε αυτή την πολύ εύφλεκτη περιοχή, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι σε τεράστια κρίση και αναστάτωση και το τελευταίο που χρειάζεται είναι νέος πόλεμος και κατάρρευση του Λιβάνου, ο οποίος φιλοξενεί ήδη πάνω από 2 εκατομμύρια Σύρους και Παλαιστίνιους και λοιπούς πρόσφυγες που έχουν καταφύγει εκεί από προηγούμενους πολέμους. Άμεσος κίνδυνος υπάρχει κυρίως για την Κύπρο, όπου είχαμε δει πολλές βάρκες να έρχονται από τη λιβανέζικη ακτή την περασμένη άνοιξη. Υπάρχουν βέβαια κίνδυνοι ότι όσο αυτή η ένταση παραμένει ή αν κλιμακωθεί, ο κίνδυνος αυξημένης μεταναστευτικής ροής από τη Μέση Ανατολή αυξάνει και αυτός».

Ερωτηθείς αν μπορεί να επηρεάσουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Καιρίδης εξήγησε: «Η Τουρκία έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα και προς το παρόν δείχνει να επιμένει σε αυτό το κλίμα ύφεσης, τουλάχιστον επί του πεδίου, δεν έχουμε τις εξάρσεις που είχαμε στο παρελθόν. Ωστόσο, η κρίση στη Μέση Ανατολή βαθαίνει την απόσταση Τουρκίας με τη Δύση. Η Τουρκία έχει πάρει αναφανδόν το μέρος των Παλαιστινίων και των αντιδυτικών δυνάμεων και δεν ακολουθεί τον δυτικό σχεδιασμό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments