Πολιτική

Κυβέρνηση: Σύντομες διακοπές και μετά επιτάχυνση

Κυβέρνηση: Σύντομες διακοπές και μετά επιτάχυνση

Πηγή Φωτογραφίας: [369241] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«58 νέα έργα και 87 νέες μεταρρυθμίσεις», το σχέδιο Μητσοτάκη για το φθινόπωρο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ένα «θερμό» φθινόπωρο όσον αφορά την κινητικότητα στην παραγωγή κυβερνητικού έργου, μέσω της εβδομαδιαίας ανάρτησής του την Κυριακή, στην οποία ανακοίνωσε επίσης μια σύντομη ανάπαυλα για τα κυβερνητικά στελέχη. Το γεγονός ότι «υλοποιήσαμε το 42% των δεσμεύσεων για το τρέχον έτος» είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, η κυβέρνηση καλείται να ολοκληρώσει το υπόλοιπο 58%. Η άνιση κατανομή στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, που αφήνει μόλις το ένα τρίτο του χρόνου για την εκπλήρωση περισσότερων από τις μισές δεσμεύσεις, δικαιολογείται εν μέρει από το ότι η χρονιά ξεκίνησε ως προεκλογική και για αρκετούς μήνες επικεντρώθηκε στην προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές.

«Η συνέχεια θα περιλαμβάνει επιτάχυνση των ρυθμών ώστε να φτάσουμε στο 100% της υλοποίησης, καθώς και εμπλουτισμό του σχεδιασμού μας με 58 νέα έργα και 87 νέες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε πιο στοχευμένα τις νέες πιεστικές προκλήσεις της καθημερινότητας. Οι νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες μας σε όλους αυτούς τους τομείς θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο, φρόντισε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τα μέλη της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι οι δυνατότητες για θερινή χαλάρωση είναι περιορισμένες. Έτσι, αφού αναφέρθηκε σε λίγες ημέρες ξεκούρασης τον Αύγουστο, τόνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι η εργασία μας δεν συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς τα καθημερινά προβλήματα δεν κάνουν διακοπές».

Στο πλαίσιο της εσωτερικής οργάνωσης της κυβέρνησης, έχει γίνει καταμερισμός «επιφυλακής», ώστε να αποφευχθούν απρόοπτα ή αιφνιδιασμοί από αναπάντεχα γεγονότα ή κρίσεις. Παράλληλα, από το γραφείο του Πρωθυπουργού έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για την προετοιμασία σε συγκεκριμένους τομείς, προκειμένου από το φθινόπωρο να προχωρήσει η υλοποίηση των κυβερνητικών έργων και των δεσμεύσεων που έχουν αναφερθεί.

Επιπλέον, οι υπουργοί έχουν κληθεί να ετοιμάσουν τις προτάσεις τους για τη ΔΕΘ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στόχος είναι η παρουσία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη να συνοδευτεί από την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου και ενός κεντρικού οράματος για το μέλλον της χώρας. Φυσικά, δεδομένου ότι η παρουσία στη ΔΕΘ παραδοσιακά συνοδεύεται από ανακοινώσεις παροχών, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή και σε αυτόν τον τομέα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη προειδοποιήσει ότι τα περιθώρια είναι περιορισμένα και είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων. Φαίνεται ότι αναζητείται και μια φόρμουλα για να δοθούν κάποιες παροχές και στους ελεύθερους επαγγελματίες, των οποίων η δυσαρέσκεια αποδόθηκε εν μέρει στο εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και στην πτώση των ποσοστών της Ν.Δ.

Με τις κινήσεις που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, η κυβέρνηση στοχεύει σε μια δημοσκοπική ανάταξη. Σκοπός είναι, μέχρι το φθινόπωρο, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας να ξεπεράσει το 30%, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι η κυβέρνηση έχει κινηθεί αποτελεσματικά για να βελτιώσει την εικόνα που προέκυψε από τις ευρωεκλογές.

Από το επιτελείο του πρωθυπουργού διατυπώνεται η άποψη ότι η εικόνα του πολιτικού σκηνικού στους επόμενους μήνες θα εξαρτηθεί κυρίως από την εργασία της κυβέρνησης και την αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων. Για το λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός έχει τονίσει τη σημασία της έγκαιρης ολοκλήρωσης όλων των δεσμεύσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments