Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Αιτία τριβών το μητρώο στελεχών

ΠΑΣΟΚ: Αιτία τριβών το μητρώο στελεχών

Πηγή Φωτογραφίας: [371090] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ισότιμη αντιμετώπιση κατά την εκλογική διαδικασία διεκδικούν τα επιτελεία των υποψηφίων.

«Ο κόσμος δεν έχει την ίδια όρεξη με εμάς». Αυτή η παρατήρηση ενός στελέχους του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι κοινή στους υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος, οι οποίοι σταδιακά μειώνουν τους ρυθμούς τους και περιορίζουν την προεκλογική τους δραστηριότητα, η οποία αναμένεται να αναζωογονηθεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Το κλίμα εντός του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος παραμένει τεταμένο, καθώς οι επιτελείς των υποψηφίων παρακολουθούν στενά τις διαδικασίες και την ισότιμη μεταχείριση όσων συμμετέχουν στην αναμέτρηση. Το θέμα του «μητρώου στελεχών» δεν έχει ακόμα επιλυθεί. Το Σαββατοκύριακο, κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι το ζήτημα αυτό θα θεωρείται λήξαν, καθώς το μητρώο δόθηκε σε όλους τους υποψηφίους, όπως είχε ζητηθεί.

Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη δεν φαίνεται να ηρεμεί τα πνεύματα, αλλά αντίθετα, έχει γίνει νέα πηγή έντασης και διαφωνιών. Υπήρξαν διαμαρτυρίες από τα επιτελεία των υποψηφίων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το υλικό που έλαβαν δεν έχει καμία σχέση με το μητρώο στελεχών και περισσότερο θυμίζει «τηλεφωνικό κατάλογο», όπως ανέφερε κάποιος. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις τους, πρόκειται για μια απλή λίστα που περιλαμβάνει μόνο το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το τηλέφωνο, χωρίς επιπλέον στοιχεία, γεγονός που έχει προκαλέσει αμφιβολίες σχετικά με την ενημέρωση και την εγκυρότητα του μητρώου.

Το ζήτημα του μητρώου και της οργανωτικής προετοιμασίας για την εκλογική διαδικασία έθεσαν χθες με επιστολή τους προς την Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) τρία μέλη της, οι Γιώργος Αναγνώστου, Παντελής Καμάς και Ειρήνη Σενετάκη. Επισημαίνουν ότι για λόγους ισονομίας των υποψηφίων, το μητρώο που παραλαμβάνουν θα πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία σχετικά με τη χωρική ή κλαδική ένταξη κάθε μέλους. «Δεν έχουμε συμφωνήσει ποτέ να τροποποιηθεί η παραδοσιακή δομή του μητρώου και να παραδοθεί ένας απλός και μη ολοκληρωμένος τηλεφωνικός κατάλογος που να περιλαμβάνει μόνο προσωπικά στοιχεία και τηλέφωνα. Εκφράζουμε την απορία μας για το ποιος παρενέβη στη δομή του μητρώου και πήρε μια τέτοια απόφαση», τονίζουν.

Αναφορικά με την οργανωτική διαδικασία, στην επιστολή αναφέρεται ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ συμφωνήθηκε να αυξηθούν κατά 20% τα σημεία ψηφοφορίας σε σχέση με τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές, καθώς και ο αριθμός των τάμπλετ που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των στοιχείων των ψηφοφόρων. Ωστόσο, οι πληροφορίες που έφτασαν στα στελέχη αναφέρουν ότι η προμήθεια τάμπλετ θα είναι αντίστοιχη με εκείνη των προηγούμενων εκλογών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ούτε ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων μπορεί να αυξηθεί, γεγονός που δεν διευκολύνει την εξυπηρέτηση μεγαλύτερης προσέλευσης εκλογέων. «Είναι προφανές ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν κατευθυνόμαστε προς μια διαδικασία που οργανωτικά, τεχνικά και κυρίως πολιτικά σχεδιάζεται για να υποστηρίξει μια αύξηση της συμμετοχής σε σχέση με την αντίστοιχη διαδικασία του 2021». Οι συντάκτες της επιστολής ζητούν να παρασχεθούν στους υποψηφίους τα πλήρη στοιχεία του μητρώου μελών και να σχεδιαστεί μια εκλογική διαδικασία με περισσότερα από 1.100 σημεία ψηφοφορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments