Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο πλευρό των απλήρωτων εργαζομένων της Αυγής

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο πλευρό των απλήρωτων εργαζομένων της Αυγής

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ(ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ EUROKNISSI)

Πρέπει να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους και το επίδομα αδείας.

Το μέρος των απλήρωτων εργαζομένων της εφημερίδας Αυγή παίρνει ανεπιφύλακτα ο Άδωνις Γεωργιάδης, στην αντιπαράθεσή τους με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά, με ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, ο υπουργός Υγείας υπενθυμίζει πως ο Στέφανος Κασσελάκης «κάνει διακοπές αμέριμνος στη Μύκονο, έχοντας αφήσει απλήρωτους τους εργαζομένους του και χωρίς το επίδομα αδείας».

Και προσθέτει ο Ά. Γεωργιάδης πως «για μένα καλή κουβέντα δεν έχουν γράψει ποτέ αλλά στον αγώνα τους να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους και το επίδομα αδείας τους είμαι μαζί τους 100%! Είναι άνθρωποι και εργαζόμενοι και δεν μπορούμε να αδιαφορούμε σε τέτοια εξόφθαλμη παραβίαση των δικαιωμάτων τους».

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης των υπαλλήλων στην εν λόγω εφημερίδα, «οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην ιστορική εφημερίδα Η ΑΥΓΗ εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την ηθικά, πολιτικά και εργασιακά απαξιωτική στάση του βασικού μετόχου, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, της διοίκησης και της διεύθυνσης της εφημερίδας που όλο το τελευταίο διάστημα και υπό καθεστώς μεθοδευμένης οικονομικής ασφυξίας, το οποίο συνόδευσε το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας, δεν έχουν πάρει καμία πρωτοβουλία, ως όφειλαν, για την επίλυση του προβλήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν».

Και συμπληρώνει η απόφαση της γενικής συνέλευσης πως «οι εμπαιγμοί πάνω στις πλάτες των εργαζομένων συνεχίζονται, την ώρα που παράνομα για ακόμα μια φορά δεν μας έχει καταβληθεί ούτε ο μισθός του Ιουλίου ούτε και το επίδομα αδείας όταν φεύγουμε με την εγκεκριμένη άδειά μας».

Με βάση την απόφαση των εργαζομένων στην Αυγή, «οι εργαζόμενοι/ες, βιώνουμε μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης και πρωτοφανούς μεθοδευμένης οικονομικής εξαθλίωσης με απώτερο σκοπό να μας αναγκάσουν σε φυγή μέσα στο καλοκαίρι, την ώρα μάλιστα που μας οφείλονται μισθοί και από παλαιότερα έτη, τους οποίους ζητάμε και ποτέ δεν λαμβάνουμε περιμένοντας ένα σχέδιο βιωσιμότητας από τον Βασικό Μέτοχο, τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κεντρικά στελέχη του οποίου απολαμβάνουν επιδεικτικά τις καλοκαιρινές διακοπές τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments